söndag 30 juni 2024

Söndag 30/6

 God kväll!

En mulen dag och då och då ett lätt duggregn. Max temperatur 16-17 grader.

Det har varit innesittande hela dagen med lite korsord och under eftermiddagen en del friidrotts-SM. Såg en sport som jag inte visste att den fanns. Man hade håvar som man tog bollen med och kastade i mål liknande innebandyns. Spelarna hade hjälmar och ansiktsskydd. 

Inneblommorna har fått sin vattning. Det brukar bli en gång i veckan plus ett par vattenslukande som får lite extra mitt i veckan.

Gympan har börjat med sommaruppehållet men vi skall träffas i morgon för att lämna present till Carola, vår ledare, och äta frukost klockan 9.00. Det var ingen träning i torsdags p.g.a. sjukdom och avbokningar.

God natt!


lördag 29 juni 2024

Lördag 29/6

God kväll!

 Betydligt svalare och temperaturen nådde inte över 20 grader på hela dagen. Dessutom ganska blåsigt.

Tidigt i morse kom det ett meddelande om att ett bokpaket från Bonniers hade levererats i postlådan. Återigen en miss från min sida då jag inte avsagt mig leveransen. Jag är med i bokklubben och varje månad kommer det en sändning om man inte avbokat. Informationen om vilka böcker det är kommer tidigt och då kanske man inte avsäger sig leveransen omgående och så glömmer man bort det och då dyker paketet upp. Det börjar bli en hel hög med böcker som väntar på att bli lästa.

Även om det är en del lästa böcker i högen ligger de flesta på väntan för att bli lästa.

Under eftermiddagen fotboll mellan Degerfors-Sandviken. Klar seger för Degerfors med 4-1. Kvällens tv fick bli nyheter och Ett fall för Vera.

God natt!


fredag 28 juni 2024

Fredag 28/6

 God kväll!

Troligen varmaste morgonen i sommar. Redan vid frukosten var det drygt 20 grader. När jag hämtade tidningarna kändes det kvalmigt och det såg ut att bli regn. Åtta mm kom det men inte förrän vid 15-tiden. Därefter blev det växlande och fram på kvällskröken kom det ytterligare några droppar.

Under förmiddagen tog jag hand om gårdagens tvätt och strök en massa handdukar. Jag vet att det är ett fåtal som gör det men det ser snyggare ut när man hänger upp dem. Fortfarande ligger ett stort antal skjortor och väntar på sin tur men det får bli vid ett senare tillfälle.

Följde en del av SM-tävlingarna från Västerås under eftermiddagen.

God natt!

torsdag 27 juni 2024

Torsdag 27/6

 God kväll!

Jag hade meddelat gympagänget att jag hoppade över passet idag och lägger energin på trädgårdsarbete. Nu var det klarblå himmel och drygt 20 grader tidigt på dagen så det fick bli inplockning av gårdagens tvätt plus att jag körde ytterligare en maskin.

Senare på dagen, när det kommit upp några moln, passade jag på att ta fram klipparen och klippa gräset vid uthuset. Varmt och svettigt var det. Molnen försvann och jag in i köket för dagens middag som blev stuvad spenat med prinskorv.

Har sett några glimtar från Almedalsveckan. Idag var det vänstern och miljöpartiet och det blev bara för mycket så jag lämnade ganska fort.

God natt!

onsdag 26 juni 2024

Onsdag 26/6

 God kväll!

Klarblå himmel och en temperatur upp till 25 grader.

Frukost, lite datorjobb och därefter en tvättmaskin. Tvätten hängdes sedan på altanen och var torr på nolltid.

Susanne ringde och bjöd in mig på grillat under kvällen. Anpassade veckans Ica inköp så att jag anlände vid 18-tiden. Det blev ett par trevliga timmar med god mat.

God natt!

tisdag 25 juni 2024

Tisdag 25/6

 God kväll!

Idag har gamle Harry som fyller 92 år grattats med sms och telefonsamtal.

En solig dag med termometern nosande på 20-gradersstrecket redan klockan 8.00.

Åkte in till dagens gympa som var den näst sista före sommaruppehållet. Vi var tre tappra som kämpade i värmen. Hade tänkt mig ett lätt pass men det blev som vanligt att man hängde på de yngre.

Senast när jag pratade med revisorn lade vi om strategin och idag pratade jag med min bankkontakt men han har börjat sin semester så vi beslutade att vi tar tag i det när han är tillbaka på banken igen.

Idag började årets Allsång på Skansen. Ger första avsnittet väl godkänt.

God natt!


måndag 24 juni 2024

Måndag 24/6

 God kväll!

Solig dag med temperatur upp till 24 grader. Otrevligt varmt i bilen när AC:n inte fungerar. Får reparerat först om två veckor.

Dags för Gudrun att ta bussen till Västerås från Karlskoga. På anslutningsresan märkte vi av värmen. Öppen taklucka gör ingen större skillnad.

Känd fotograf i blått vid midsommarfirandet. Fotat av Filipstads Tidning.

Två vilande pensionärer i bakgrunden. Fotat av samma tidning.

Självsådda Fingerborgsblommor. Dessa får inte påhälsning av rådjuren. Troligen p.g.a. att de är ganska giftiga.
God Natt!



söndag 23 juni 2024

Söndag 23/6

God kväll!

En halvklar dag med en temperatur runt 20 grader.

Lugn dag efter midsommarfirandet. Under eftermiddagen fotboll mellan Oddevold-Degerfors. Degerfors spelade bra under första halvleken och hade ledning med 1-0 i pausen. I andra slutade Degerfors spela och motståndarna var överlägsna. I andra hade inte Degerfors ett enda skott på mål. Förstår inte att tränaren inte kunde få igång dem, för att ligga och försvara en 1-0 ledning slutar ju nästan alltid med baklängesmål. Så även denna gång och slutresultatet blev 1-1.

God natt!

lördag 22 juni 2024

Lördag 22/6

 God kväll!

En mulen dag med lite regn på kvällskröken.

Eftersom en av döttrarna arbetade under midsommaraftonen bestämde resterande döttrar att de skulle besöka mig på midsommardagen för det vanliga midsommarfirandet. Klockan 14.00, nästan prick, anlände de med respektive.

Midsommarfirande med sill och färskpotatis samt silltårta och köttbullar och prinskorv till sillhatare. Senare kaffe med tårta samt jordgubbar och glass.
Hope var med husse och matte på besöket.
Ett långt men kärkommet besök.
God natt!


fredag 21 juni 2024

Fredag 21/6

 God kväll!

Grattis till Carolyn på födelsedagen!

Klarblå himmel och drygt 20 grader. Inte roligt när AC:n inte fungerar. Trots öppen taklucka var det svettigt när vi åkte till Munkeberg för midsommarfirande. Får reparationen utförd i juli med en självrisk på 8.000 efter meddelande i går från försäkringsbolaget.

Dags för resning av midsommarstången innan dansen körde igång.


God natt!

torsdag 20 juni 2024

Torsdag 20/6

 God kväll! 

En solig dag med topptemperatur på drygt 20 grader.

Hoppade över dagens gympa eftersom jag skulle in till Karlskoga och plocka upp Gudrun vid bussen kvart i ett. Hade ingen större lust att fördriva tiden ett par timmar efter gympan i någon affär.

Efter välkomstkaffe blev det lite arbete med ogräsbesprutning. Ogräset har börjat titta upp på infartsvägarna. Eftersom det inte skulle komma något regn var det lämpligt.

Under eftermiddagen gjorde jag en kycklinggryta efter ett nytt recept jag ramlat på när jag bläddrat på datorn. Det var saftigt och gott och gick hem.

I kväll har vi hittills sett matchen mellan Spanien-Italien. T.o.m. damen har tittat, men det beror nog mest på att hon är Italienfrälst.

God natt!


onsdag 19 juni 2024

Onsdag 19/6

 God kväll!

En dag med ömsom sol och ömsom mulet. Kom även några små skvättar under dagen.

Onsdag och in till Filipstad för veckans matinköp. Idag var det många som hade samma tanke. Många kunder och väl fyllda kundvagnar. Tankade såväl bensin och diesel. Bensinen till maskinerna och diesel till bilen. Passade även på att köpa ett par ölburkar till sillen på Bolaget.

På hemvägen gjorde jag ett besök hos Sten-Åke och Susanne för att kolla läget med Sten-Åke som ramlade ner från ett par meters höjd när ha klippte häcken. Han klarade sig bra men lite mörbultad.

Slog numret till Möllers i Karlskoga men hamnade hos kundtjänst någonstans i Sverige. Lämnade skadenumret från försäkringsbolaget och hoppas att hon vidaresände det.

EM-matchen Skottland-Schweiz slutade oavgjord 1-1 och även denna match med ett självmål. Tycks vara vanligt i detta EM.

God natt!


tisdag 18 juni 2024

Tisdag 18/6

 God kväll!

Mestadels soligt och upp till 20 grader.

På gympan var vi ensamma första halvtimmen. Två gick precis när vi kom. Fyllde dock på efterhand, men det verkar som en del har börjat fira midsommar.

Hemma någon timma innan jag återvände till Karlskoga. Denna gång till Möllers Bil för undersökning av AC:n som inte fungerade när det var varmt i maj. Hade tid först idag. Det var läckage och kondensorn måste bytas. De trodde att det kunde gå på försäkringen så när jag kom hem ringde jag försäkringsbolaget. Efter lång väntan träffade jag en tjej som gav mig ett skadenummer som jag skall lämna till Möllers så att de kan lämna kostnadsförslag.

Telefonsamtal från Marina under kvällen om besök i midsommar.

God natt!

måndag 17 juni 2024

Måndag 17/6

 God kväll!

Mulen morgon med några regndroppar, därefter ganska soligt fram till eftermiddagen då det kom ytterligare några droppar. Morgonens regndroppar påverkade inte förmiddagens jobb som var klippning av stigarna till sjön.

Till lunch blev det en korv Stroganoff  plus överblivet ris från gårdagen.

Dåligt på TV:n. Tittade färdigt på den engelska serien. Såg lite på matchen Österrike-Frankrike. Seger för Frankrike efter självmål.

God natt!

söndag 16 juni 2024

Söndag 16/6

 God kväll!

En ganska solig dag med temperatur upp till 20 grader. Halv sex i kväll kom det dock några regndroppar.

Grattis till Sammy och Filipstad Inline som tog SM-guld i helgen.

På väg från rabatten där det smaskats på Floxplantorna.
En tur ner till sjön visade att fiskmåsparet hade gjort sig ett nytt bo efter att det gamla sköljts bort. Kunde skönja ett ägg.
Hittade en engelsk serie. Den var ganska långsam och det hände inte så mycket men kunde trots det inte släppa den utan såg två avsnitt och kommer att fortsätta med nästa så småningom.
God natt!


lördag 15 juni 2024

Lördag 15/6

 God kväll!

Solig och fin förmiddag. Under eftermiddagen mulnade det och började blåsa och under kvällen har det regnat.

Under förmiddagen åkte jag in till Greeks och köpte några växter som jag sedan planterade i krukor på altanen. Det blev även till en kruka på trappan på baksidan.

Under eftermiddagen tittade jag på matchen mellan Skövde-Degerfors. Valde den framför EM-match. Det blev seger för Degerfors med 2-0. Båda målen i andra halvlek.

Nu har rosorna vid altanen slagit ut. Tyvärr blommar de fort över.
God natt!


fredag 14 juni 2024

Fredag 14/6

 God kväll!

En övervägande solig dag med bra arbetstemperatur 15 - 20 grader. Efter frukosten plockade jag fram gräsklipparen och klippte de små mattorna på fram och baksidan samt kanterna på huvudinfarten. Det är nästan fel att kalla dem gräsmattor för de består mest av mossa och ogräs.

För övrigt en lugn dag med tidningarna och matlagning. Under kvällen första halvleken mellan Tyskland-Skottland i EM. Klar seger för Tyskland. Det är ganska tomt på tv-program nu så det fick räcka med nyheterna.

God natt!


torsdag 13 juni 2024

Torsdag 13/6

 God kväll!

Ganska soligt, men kyligt.

Hoppade över gympan idag och valde Rotarymötet eftersom jag skulle till revisorn för genomgång och underskrifter på bokslut och deklaration för KAPRO Invest. Ville inte vänta i flera timmar mellan pass och möte.

När jag kom hem planterade jag blommor i ett par krukor. Jag hade tagit tillvara på några plantor från bytet på graven. Nu skall jag bara köpa blommor till ett par krukor ytterligare sedan får det vara nog för i år.

God natt!

onsdag 12 juni 2024

Onsdag 12/6

 God kväll!

En solig morgon där termometern vid middagstid visade ca 20 grader. Då vände det och det mörknade och blev kyligare och under eftermiddagen kom det några droppar och i kväll är temperaturen under 10 grader.

Åkte in till Filipstad och Ica för veckans inköp. Från parkeringen in till affären tog det en bra stund för först träffade jag Elisabeth, Thomas ex. Det var längesedan jag såg henne så det blev en pratstund. Därefter kom Lillebror och svägerska så då blev det ytterligare lite prat.

På hemvägen tittade jag in till Susanne. Sten-Åke var på lunch med skolkollegor  och dök upp lite senare. Susanne hade besök av en väninna och de hade kvar kaffe så det räckte till mig plus nybakad kaka.

Kvällen har ägnats åt sista EM-dagen i friidrott. Det blev guld i stavhopp och en fjärdeplats på 10.000 m. Totalt tror jag att det blev två guld och ett brons plus en massa fjärdeplatser.

God natt!

tisdag 11 juni 2024

Tisdag 11/6

 God kväll!

En ganska solig dag helt utan regn och temperaturen närmade sig 20-strecket igen.

Idag hoppade jag över gympan för jag tyckte att jag hade för mycket annat som jag borde göra. Fick meddelande om paket att hämta på Coop i Filipstad. Det var fontänen som hade anlänt. Åkte in och hämtade den och besökte även apoteket där jag fick ut piller som tagit slut. Till min förvåning blev det gratis idag, hade tydligen nått högkostnadsgränsen.

Monterade fontänen i dammen och nu sprutar det igen.
Kvälls-tv med nyheter och friidrott. Blev brons i 400 m häck för herrar.
God natt!


måndag 10 juni 2024

Måndag 10/6

 God kväll!

Ganska soligt under dagen men kyligt och någon regnskvätt emellanåt. Under natten hade det kommit ca 5 mm regn.

Lugn dag med lite friidrott och uppföljning av EU-valet. Under eftermiddagen rensning av trädgårdsdammen från en massa barr, grenar, mossa och löv. Har beställt en ny fontän eftersom den gamla hade gjort sitt förra sommaren.

Hade ingen lust med matlagning idag så jag plockade fram en paj ur frysen. Måste säga att jag inte skulle kunna tänka mig färdiglagad fryst mat. Kan gå någon enstaka gång. Föredrar det egentillverkade.

God natt!

söndag 9 juni 2024

Söndag 9/6

 God kväll!

Mulet och kyligt. Regn då och då och under senaste dygnet har det kommit cirka 20 mm. När solen tittade fram vid lunchtid åkte jag iväg till Folkets Hus och lämnade min röstsedel i EU-valet.

Annars har det varit friidrott och nyheter och nu får det bli lite tittande på valvakan. Det är ju inte lika intressant som det vanliga valet så det blir nog inte så mycket. Kan bli en film istället.

God natt!

lördag 8 juni 2024

Lördag 8/6

 God kväll!

Mulet och kyligt. Ca 15 grader som max och regn under kvällen.

En lugn dag med tidningar och korsord samt idrott från friidrotts-EM och fotboll Sverige-Serbien. De senare vann klart med 3-0. Det går inget vidare för den nya förbundskaptenen. I friidrott kom den hittills enda medaljen, guld på 20 km gång för herrar. På 100m herrar blev det en fjärdeplats.

God natt!

fredag 7 juni 2024

Fredag 7/6

 God kväll!

Svalare men med övervägande sol och en temperatur på ca 15 grader. Efter frukost blev det lite trädgårdsarbete med trimmern och borttagning av störande sly.

Träffade grannen som är hemma från Spanien under sommaren. Återvänder troligen i september.

Under kvällen har det blivit mest friidrott från EM men även en del från EU-debatten.

Flugsnapparen tycks ha fått ungar.
Den gamla rhododendrerbusken har kommit i blom.

God natt!


torsdag 6 juni 2024

Torsdag 6/6

 God kväll!

Svalare och växlande molnighet samt blåsigt. Ungefär 15 grader mitt på dagen, en minskning med 10 grader.

Var nere vid sjön och kunde konstatera att måsboet med ägg hade spolats bort i blåsten. Får se om de bygger nytt. Tänk om de kunde ta den stora stenen istället. Stolarna på bryggan hade blåst ner och låg i vattenkanten men kunde bärgas.

Hade tänkt mig in till Filipstad där det var ett rejält firande men det mörknade och såg ut att bli regn så jag stannade kvar i Nykroppa. Nu blev det inget  tittande på Electric Banana Band med Lasse Åberg och Co. Det klarnade upp igen och jag passade på att plantera blommor vid graven.

Det fick bli nationaldagsfirande tillsammans med TV:n på Skansen.

Anders Lundin har varit i Filipstad tillsammans med ett TV-team och svenskättade  amerikaner och filmat in avsnitt för Allt för Sverige.

God natt!

onsdag 5 juni 2024

Onsdag 5/6

 God kväll!

En svalare dag med växlande molnighet och någon mm lätt regn. Under eftermiddagen var det kraftig västlig vind. Får gå ner och titta hur måsboet klarade sig. Stor risk att det har sköljts bort.

Uträttade en del ärenden vid datorn, bl.a. förnyade jag receptet på blodtrycksmedicin via 1177.se.

Under eftermiddagen blev det veckans inköp på Ica. Där träffade jag granntanterna Ingegerd och Simone. Trots att vi bor nära träffas vi mer i Filipstad än hemma i Nykroppa. Jag får väl gå ner och hälsa på någon gång.

Dagens idrott blev fotbollsmatchen mellan Danmark - Sverige. Danmark vann fullt rättvist med 2-1. Sverige hade världens chans till 2-2 när de kom två mot en i slutet men schabblade bort bollen.

God natt!

tisdag 4 juni 2024

Tisdag 4/6

 God kväll!

Fortsatt sol och värme även om det har blivit någon grad svalare.

Efter dagens gympa var det hem till städhjälpen och elvakaffet.

När jag skulle ta mig an bloggen klockan 23.00 ringde telefonen. Det var Kjell-Åke som hade råkat komma åt knappen. De passar ett hus under flera veckor när ägaren är bortrest. Hans klocka var också 11.00 men på förmiddagen. 

Idag missade jag nästan dammatchen mellan Sverige och Irland. Den började tidigare än vad jag observerat och jag kom in precis när andra halvleken skulle börja. Det var 0-0 efter första halvleken så jag missade inget mål. Det blev 1-0 till Sverige i slutet av matchen och en ny seger.

God natt!

måndag 3 juni 2024

Måndag 3/6

 God kväll!

Soligt men något svalare. Under kvällen ganska mulet.

Jag har uppskov med deklarationen fram till mitten av juni men eftersom jag har alla siffror framme tog jag tag i det idag. Åkte till Filipstad för att lägga på brevet där och observerades av dotter och måg. Telefonen ringde. Troligen var de mest intresserad av vad jag gjorde i Filipstad en måndag. Lovade titta in efter att ha besökt Greeks och köpt lite blommor till entrén. Det blev ett långt uppehåll med kaffe och glass innan jag återvände till hemorten.

Under eftermiddagen planterade jag blommorna. Det fick bli pelargoner i alla krukor på framsidan samt en vit blomma, okänt namn för mig. Jag tror att den kommer att breda ut sig när den kommer igång. Tror inte att jag sätter fram några krukor på sidotrapporna i år.

God natt!


söndag 2 juni 2024

Söndag 2/6

 God kväll!

Fortsatt sommar och sol.

Idag har det varit lugnt. Ordnade ett par ärenden via datan.

Under eftermiddagen fick det bli orientering där svenska laget tog en fjärdeplats efter lite fel vägval. Senare blev det friidrott med Duplantis. Han vann som vanligt på 6.0 meter. Efter hans försök på världsrekordhöjden 6.25, där han rev knappt i alla tre hoppen, gick jag ner till sjön och mätte vattentemperaturen för första gången i år. Termometern visade 23 grader.

Avslutat tv-tittandet efter nyheter och Agenda med en snäll film.

God natt!

lördag 1 juni 2024

Lördag 1/6

 God kväll!

Först ett dygn försenat grattis till Jenny i Karlskoga på 36-årsdagen!

Som vanligt en solig och varm morgon. Vid halv ettiden mörknade det och kom en rejäl regnskur. Den var kortvarig men regnmätaren visade 12 mm. 

Klockan ett började matchen mellan Degerfors och Utsikten. DIF hade tur med både väder och match som vanns med 3-1.

Det har inte hänt så mycket idag, förutom fotbollen har det blivit lite Stockholm Maraton.

Skickar med några bilder.

På gårdsplanen inte ett ogräs. Har hittills inte ogräsbekämpat.
De två stora gräsmattorna som sköts av en robot har lyckats väldigt bra i år, tycker jag. Inte en maskros så långt ögat når..
Även denna utan maskrosor. Det är sämre med rabatterna där jag måste börja ta hand om allt ogräs.

God natt!