fredag 30 september 2016

Fredag 30/9

God kväll!

Under förmiddagen blev det ett pass med röjsågen.

Vid 14-tiden anlände Gudrun.
Gudrun hade köpt med sig krabba, så det blev en halva till oss var till kvällen.

Tv-kvällen började med Skavlan från USA.

God natt!

torsdag 29 september 2016

Torsdag 29/9

God kväll!

Blåsigt och regnigt väder.

Till Karlskoga och gympa. Efter vår gemensamma frukost vidare till Tedenrud.  När jag stannade till vid "Brödbagarn" mötte jag Sammy i dörren. Han kom ut med en hel hög jobbarkompisar som tydligen hade ätit frukost.

Efter en kopp kaffe och ha ventilerat ett flertal ämnen var det dags för Rotary. Vår egen medlem, Olof Frisk, som är ansvarig för distriktets ungdomsutbyte berättade om de olika alternativ som finns och hur det fungerar.

God natt!

onsdag 28 september 2016

Onsdag 28/9

God kväll!

Eftersom jag har problem med mina ben, det bränner i fötterna och sprider sig upp mot knäna vid belastning och de domnar, ringde jag vårdcentralen. De hade fått ett återbud, så redan klockan 11.00 kunde jag komma. När jag väntade på att träffa läkaren dök Sten-Åke upp med en av grabbarna på arbetet. Vi bestämde att jag skulle åka hem till honom när jag var klar för en kaffefika eftersom han bara skulle lämna av grabben innan han åkte hem. Jag blev lite försenad in till läkaren och han gjorde en grundlig undersökning så klockan blev ganska mycket innan jag kom hem till S-Å. Det fick bli lunch på "Kinesen" och kaffe efter maten hos S-Å. Beträffande undersökningen blir det remiss till Karlstad samtidigt som jag fick ta 5 rör med blod för analys.
 Första etappen röjning mot sjön är klar.
Inga bär som man kokar sylt av, såvida man inte vill förgifta någon.

God natt!

tisdag 27 september 2016

Tisdag 27/9

God kväll!

Idag städning i kylskåpet. Ut med allt, inklusive hyllor och lådor. Slängde en hel del burkar och annat som blivit stående längst in. Diskade av allt och in igen.

Även idag blev det en omgång med röjsågen.

Avslutade eftermiddagen med registrering och betalning av fakturor för Invest.

Såg en del av Degerforsmatchen. Stor förlust, 5-1.

God natt!

måndag 26 september 2016

Måndag 26/9

God kväll!

Gympamorgon. På sina ställen mycket dimma på vägen till Karlskoga.

Lunch och därefter några timmar med röjsågen. Denna gång runt iskällaren.

Såg släktprogrammet med Stefan Holm. På sin mors sida 29 generationer. I ena ändan Stefan Holm och i andra Olof Skötkonung.

God natt!

söndag 25 september 2016

Söndag 25/9

God kväll!

Hela förmiddagen gick åt till datajobb. Vi har årsmöte i Sälenhuset den 15:e och jag tar fram allt underlag. Tyvärr gör jag det bara en gång om året och allt underlag ligger i en gammal maskin som jag bara har för detta. Det gäller att hitta allt.
 Eftersom det är Äpplets Dag
 fick det bli en äpplepaj. Den med vispad grädde och kaffe smakade bra.
Eftersom ugnen var igång blev det fylld korv och äkta hemmagjort mos till lunch. Smaskens!

God natt!

lördag 24 september 2016

Lördag 24/9

God kväll!

En lång frukost med tidningarna. Havregrynsgröt, ett kokt ägg, macka och kaffe.

Under förmiddagen lite lätt städning.

Tog en tur på tomten för att få lite frisk luft, ganska kyligt med tanke på tidigare höstdagar.
 Lönnen har börjat skifta i rött.
 Jag har en ask. Den har gulnat.
Ekarna är fortfarande klart gröna.
 Syrenerna kommer på nytt.
 Gräsmattorna är täta och gröna. Robotarnas förtjänst.
Vy mot sjön. Titta på kommande bild, när det har röjts, om ca en vecka.

God natt

fredag 23 september 2016

Fredag 237)

God kväll!

Idag blev det ett pump-pass. Annika och Carola körde tillsammans eftersom de höll på med att träna in ny musik. Eftersom Carola tyckte att pump- passets mag-ryggträning inte var tillräckligt blev det ytterligare 15 minuter med hennes egna rörelser.

Efter en lång frukost med käftsläng bar det iväg tillbaka till Nykroppa.

Efter lunchen blev det ett par timmar med röjsågen. Denna gång trekanten mellan infartsvägarna.

Kvällsprogrammet blev Skavlan från USA. Det var ett ganska bra program med bl.a. Springsten som gäst.

God natt

torsdag 22 september 2016

Torsdag 22/9

God kväll!

Rotarymöte med besök av Nina Bäckman som berättade om sitt arbete på äldreboende i Karlskoga.

Innan hemfärd blev det ett kaffebesök hos Tedenrud med diverse diskussioner.

Under kvällen tillbaka till Karlskoga för matchen BIK-Oskarshamn. BIK startade med tre mål i första perioden. Andra perioden slutade mållös. I tredje perioden fick Oskarshamn ett mål i början och BIK ett i slutet då Oskarshamn tagit ut sin målvakt. Slutresultat 4-1 (3-0, 0-0, 1-1). Publik 1822.

Nu får det bli lite Ryssland-Finland innan jag slår igen de blå.

God natt!

onsdag 21 september 2016

Onsdag 21/9

God kväll!

Grattis till Laila på Braåsen som fyller år!

Gympadag, spinning följt av en rejäl kur för rygg och mage.
Andra sidan av uppfarten är nu färdigröjd.
Småfåglarna har sått solrosor lite överallt. Här bland rosorna. Passar bra i färgerna.

Före World Cup sas det att Sverige hade sitt bästa lag någonsin. Svårt att tro. Stryk mot Nord Amerika i förlängning med 4-3. Kunde varit mycket värre. Efter 30 sekunder släppte de in första målet och innan två minuter gått av matchen låg de under med 2-0. Trots allt gick de vidare till semifinal tack vare tidigare resultat och en poäng i dagens.

God natt!

tisdag 20 september 2016

Tisdag 20/9

God kväll!
 Idag fick det bli en maskin med lakan. Får passa på när vädret är som det är.
 Nöjd med röjningen.
Andra sidan har påbörjats, men fordrar ytterligare någon timma.

Paus mellan andra och tredje perioden mellan Sverige-Finland. Ledning med 1-0 för Sverige.

God natt!

måndag 19 september 2016

Måndag 19/9

God kväll!

Fortsatt strålande väder. Drygt 20 grader och sol. Första området är nu färdigröjt. Hoppas på fortsatt fint väder när de andra ytorna skall röjas.

Jag gick ner till sjön och då fick jag se min orm. När det är fint väder ligger han och solar sig. Alla gånger jag har sett honom är han på samma plats inom en meter.

God natt!

söndag 18 september 2016

Söndag 18/9

God kväll!

Jag har alltid dåligt med kaffebröd och idag kände jag för att ha något till eftermiddagskaffet. Vad gör man? Jo, ut i äppleträdet och hämtade några äpplen och gjorde en äppelkaka och till det vispad grädde.

Under kvällen blev det hockeymatchen Sverige-Ryssland. Sverige vann med 2-1 efter (0-0, 2-0,0-1). Rysslands mål kom när det var 33 sekunder kvar och slutet blev onödigt spännande.

God natt!

lördag 17 september 2016

Lördag 17/9

God kväll!

Lördag, då fick det bli lite dammsugning på utsatta ställen. Plockade ihop en massa tidningar och annat skräp som jag åkte och slängde. KT- och NWT-tidningarna lämnade jag till Sten-Åke. Han studerar alla sportsidor. Det har ju blivit en massa nu när hockeyn kör igång.

Hos S-Å och Susanne hade det samlats en massa folk. Deras ungar med respektive samt Jennifer med sin kille. De skulle till Kinesrestaurangen och äta så jag hängde på. Totalt 11 stycken, så det blev full fart i köket.

Under kvällen fick det bli en boxningsfilm, Creed.

God natt!


fredag 16 september 2016

Fredag 16/9

God kväll!

Grattis till Julia i Karlstad som fyller 12!

Jag har varit utan bredband, telefon och TV med Telias utbud under drygt en vecka. När jag felanmälde fick jag beskedet att det skulle vara klart den 14:e. Jag hann knappt läsa meddelandet förrän nästa kom som sade att det var ett större fel och skulle ta längre tid att åtgärda. Det gick hyfsat i alla fall för i eftermiddag var allt i sin ordning. Nu har jag ändå klarat mig eftersom jag också har ett mobilt bredband, mobiltelefon samt TV via Canal Digital.

I morse var vi två i gympagruppen som tränade trots att vi inte hade vår ledare tillgänglig. Båda med ursprung från Alingsås. Vi har också växt upp på samma gata och i samma hus, men med 20 år emellan. Det fick bli en halv timme cykling och två varv i Milogruppen, men endast styrka.

Då har höstens hockeysäsong startat. BIK mötte Västerås och vann med 4-2 (1-0, 1-0, 2-2). Det sista målet i tom kasse. BIK hade ytterligare ett mål inne, vilket bortdömdes. Varför vet jag inte. Jag tycker att försvaret såg säkrare ut än förra året och det var många skridskosnabba spelare. Totalt var det 2728 besökare.

God natt!

torsdag 15 september 2016

Torsdag 15/9

God kväll!

Gick hemma och kom plötsligt på att det var Rotarymöte. Det blev brått med ombyte och bilfärd. Vi hade besök av Guvernören som berättade om sin målsättning för året.

När jag klev ur bilen på hemmaplan var det som att stiga ur flygplanet i Thailand. Varm och fuktig luft. Jag tog fram röjsågen och avverkade ett pass under ca en timma. Kan säga att det var ett svettigt pass.

Under kvällen satte jag mig nere vid sjön och mediterade. Vindstilla och knappt ett ljud. På avstånd hördes när tåget passerade Nykroppa samt då och då långtradare vid Prästbäcken.

För mig, vackra eftermiddagsvyer.

God Natt!



onsdag 14 september 2016

Onsdag 14/9

God kväll!

Upp vid 5-tiden för att hinna med kaffe och en macka innan det var dags för Karlskoga och gympa. Det blev ett långt och jobbigt pass med en hel del nya rörelser.

Väl hemma igen blev det arbetskläderna på och ett par timmar med röjsågen.

Kvällen har ägnats åt starten av hockeyallsvenskan. Såg matchen Västerås-Modo. Seger för Modo med 4-1 där sista målet gjordes i tom kasse. På fredag blir det antagligen en ganska tuff match för BIK mot Västerås, som spelade ganska bra trots nederlaget.

God natt!

tisdag 13 september 2016

Tisdag 13/9

God kväll!

Återigen en strålande sensommardag.
Började årets röjning av gräs och sly. Fint väder så är detta närmaste veckans arbete.
 Tyvärr, resultatet syns inte lika bra genom kameraögat som genom det mänskliga ögat.

God natt!

måndag 12 september 2016

Måndag 12/9

God kväll!

En strålande dag med molnfri himmel och varmt och skönt. Efter 11-kaffet var det dags för Gudrun att åka hem till Västerås. Jag körde en tvättmaskin och målade husgrunden. Det var ett tag sedan senast. Nu blev det där jag inte var rädd om blommor i rabatterna. Färgen tog slut så det blev en vända till Filipstad. Åkte in till Susanne för att lämna tidningar till Sten-Åke, men tyvärr, de låg kvar på köksbordet. Det blev en kopp kaffe och under tiden kom Stefan in med ett antal gösfiléer. Det gjorde att jag vände hemåt med ett par i bagaget. Finns numera i frysen för ett lämpligt tillfälle.
Några bilder från höstens blomsterfägring.
 Solros planterad av en fågel.




 En och annan höstflox har klarat sig från rådjuren.


En annan solros, också planterad av en fågel. Denna i kruka och håller på att slå ut. De skaffar själva sitt vinterförråd, men jag får komplettera med några säckar.

God natt!

söndag 11 september 2016

Söndag 11/9

God kväll!

Mulen morgon och lite regnstänk. Klarnade upp under dagen. Under eftermiddagen tog vi en tur till Lunedet och gick en runda.

Några bilder därifrån.




 God natt!


lördag 10 september 2016

Lördag 10/9

God kväll!

Grattis till Marina, som fyller år i dag! Hon firar födelsedagen i Kalifornien hos en av mina bröder.

Förmiddagen rensning av lingon. Senare blev det lingonsylt.

En tur till Kvarnen och tittade på Ardy Strywers utställning.
 Hälften blev sylt, andra hälften till Västerås.
Löven börjar falla. Krattade upp så att roboten slipper köra bland dem.

God natt!

fredag 9 september 2016

Fredag 9/9

God kväll!

Behagligt väder. Under förmiddagen en tur till ICA. Sedan hem i lagom tid så att Gudrun kunde se prinsens dop. 11-kaffe med ett par mackor och sedan ut i skogen.





När vi kom till "mitt" lingonställe möttes vi av stora fina bär.

Gudrun i plockartagen.

Efter en knapp timme var det dags att dra sig hemåt.

Dagens fredagsmys blev en enklare tvårätters.

Idag är en dag då det jävlas med bildöverföring, ja allt.
Detta är vad jag lyckades få fram. Bättre nästa gång.

God natt!




.





Torsdag 8/9

God kväll!

Under förmiddagen blev det en timmes besök hos Tedenrud innan det var dags för Rotary. På mötet hade vi besök av Kinell, VD för tidigare Boforsföretaget som tillverkar ammunition.

Kämpade hela kvällen med att försöka komma ut på nätet. Det var omöjligt både med det fasta som mobila bredbandet. Gjorde ett försök nu i natt och hoppas att jag kan få iväg detta inlägg.

God natt, eller kanske God morgon!


onsdag 7 september 2016

Onsdag 7/9

God kväll!

I morse packade vi ihop och städade stugan för hemfärd. Vi hade kunnat stanna till på fredag, men eftersom jag inte ordnat ersättare på Rotary fick det bli så här.
När vi kom till Malugnsfors tittade vi in i en skinnaffär. Jag brukar komma ut med en skinnjacka men denna gång höll jag mig. Det blev bara ett par handskar.

Jämna veckor har vi sophämtning, men eftersom jag inte ställt fram tunnorna räknade jag med att jag skulle få vänta två veckor ytterligare. Något förvånad blev jag när jag såg att de var framställda och tömda. Någon vänlig själ hade varit framme. Kan det varit en granne?

God natt!

tisdag 6 september 2016

Tisdag 6/9

God kväll!

Idag var det mulet och kraftig blåst. Det var lätt att bestämma sig för att skippa vandring. Istället blev det under förmiddagen ett besök på Tandådalens Kyrkas Café. De har de godaste bullar man kan tänka sig.
I kväll blev det ett besök på Gammelgården. De har väldigt god mat och trevlig personal.
 Gudrun valde reninnanlår med murkelsås och puré.
Jag valde fjällröding. Båda var vi väldigt nöjda. Vi avslutade kvällen med glass och varma hjortron plus kaffe.

God natt!

måndag 5 september 2016

Mändag 5/9

God kväll!

En strålande dag för vandring. Helt klarblå himmel och vindstilla. Klockan 10.45 slog vi igen dörren och vandrade mot Närfjällsstugan. Det var längre och besvärligare än vad jag kom ihåg. Det blev en kaffepaus innan stugan och en vid stugan. Sedan fortsatte vi över fjället till Orrliden och vidare hem till stugan. Öppnade dörren klockan 18:15. Det blev en lång dag och våra 77-åriga ben kände sig ganska möra. Totalt blev det drygt 20 kilometer. Får berömma min medvandrare som klarade det utan några större protester.
Dagens bilder.














God natt!