torsdag 18 augusti 2022

Torsdag 18/8

 God kväll!

Blandat mulet och sol och temperatur runt 25 grader. Trots att det regnat nyligen såg jag att blommorna i amplarna började sloka så det fick bli vattning under förmiddagen. En del friidrott blev det på förmiddagen, bl.a. stavhoppskval. Det behövdes 5.65 för att nå en finalplats.

När jag bytte tak för en del år sedan satte plåtslagaren upp huvarna på skorstenarna med öppningen åt fel håll. Han satte upp dem innan de hade monterat stegarna och han hade missbedömt hur de skulle göra. De som fixade taket skulle åtgärda det och vända på dem. Det har aldrig blivit gjort så jag bad Sten-Åke beställa jobbet hos sin snickarbekanting. Idag kom det en kille och han fixade den första skorstenen. Den andra kommer han att ta vid senare tillfälle. Arbetsdagen var till ända. Nu borde sotaren vara nöjd. Har fått anmärkning vid besiktning.

Idag spelade BIK sin första träningsmatch för säsongen. Det var AIK som kom på besök. Tänkte ett tag åka dit men ändrade mig med tanke på att det är ganska kyligt i hallen. AIK hade kvitterat till 2-2 under matchens sista minut och i sudden var det AIK som gjorde målet.

Idag är första kräftmetardagen i Östersjön. Jag gick ner till sjön i kväll och såg att det hade lagts ut burar hos grannen och till höger om båthuset. Jag får se, kanske blir det fiske en kväll.

God natt!


Inga kommentarer: