måndag 9 mars 2020

Måndag 9/3

God kväll!

Vid 5-tiden startade vi färden mot Örebro flygplats. Hade det velat sig illa hade vi inte kommit med flyget eftersom Gudrun fick utslag i säkerhetskontrollen. Det visade på sprängämnen. Hon togs åt sidan och nu förstår jag också varför de kom fram till mig och ville göra en test på datorn. Det fanns givetvis inget. Efter ett tag kom de och ville ha mitt pass och sedan återvände hon med det och en massa frågor eftersom hon hade ringt polisen. Jag kunde inte förklara varför hon fått utslag vid genomgången. Jag sa att jag inte varit i närheten av sprängmedel sedan 1958-59, då jag gjorde lumpen och då var lilla fröken långt ifrån född. Så småningom kom de fram till att det kunde vara medicin som gav utslag. Tänk om ni i tidningen fått läsa om det 81-åriga terrorparet som hade tänkt spränga ett plan i luften.

Enda känningen som sågs på flygplatsen var Sten Nilsson med fru. Han kom fram och slängde några ord. Vi har genom åren sprungit på varandra och Anita jobbade en period tillsammans med dem.

Utan missöden hamnade vi så småningom på ett soligt och varmt Gran Canaria. Temperaturen ligger runt 25 grader och vi har suttit på balkongen under kvällen utan behov av tröja.

God natt!

Inga kommentarer: