lördag 29 maj 2021

Lördag 29/5

 God kväll!

Även denna dag med strålande sol och sommartemperatur. Trodde att förkylningen skulle vara borta nu men hostattackerna vill inte ge sig.

Under eftermiddagen tog jag kameran på magen och gick ner för att se om måsarna hade fått sina ungar. Halvvägs ner fick jag se två tranor som gick och betade i närheten av rishögen. De såg mig samtidigt och flyttade på sig så de kom bakom enbuskar och därmed blev det inget bra foto. Innan jag kunde få en bättre vy hade de redan lyft och lämnat mig i sticket. Nere vid måsboet lyfte måsen när jag närmade mig. Jag kunde se de tre äggen och det dröjer nog ett tiotal dagar till innan ulltussarna är framme.

Tänkte titta på fotbollsmatchen Sverige-Finland. Såg första perioden men tröttnade eftersom det var den sämsta match jag sett på länge. Då ser jag hellre på damfotboll eller seriefotboll där det händer något. Här stod de och slog bollen fram och tillbaka utan något spännande moment. Långsammaste match jag sett. Sverige vann med 2-0. Jag övergick till hockeymatchen Finland-Tyskland som var bättre att titta på. Seger för Finland som därmed troligen är klara för kvartsfinal.

God natt!


1 kommentar:

lotta sa...

Det är väl bra och testa om det är covid ? Smittskyddslagen vet du 😎 även om det inte är första dagarna. Kram och krya på dig !