onsdag 24 april 2024

Onsdag 24/4

 God kväll!

Större delen av dagen ganska mulet. Idag var det i alla fall plus när jag klev ur sängen. Sent i eftermiddag åkte jag till Filipstad för att göra veckans inköp. Observerade då att träden börjar grönska så än finns det hopp om en bättre vår. Jag matar fortfarande småfåglarna och de äter nästan mer nu än mitt i vintern. Det är många bofinkar och bergfinkar som kommer i flockar. På backen går en stor ringduva och äter spillda frön. Ekorren är ofta det första man ser när man tittar ut på morgonen.

För ett par veckor sedan hade jag sett ett recept på en Ajvar-gratinerad falukorv. Den såg lätt och god ut men jag lyckades inte då hitta Ajvar, som jag fick slå upp för att få veta vad det var. Det var en kryddblandning men jag lyckades inte hitta den i alla kryddrader. I dag hittade jag den bland salladsdressing och en massa andra burkar och flaskor. Det blir troligen en test i slutet på veckan.

Denna kväll blev det lite hockey mellan Sverige-Finland. Jag orkade inte titta på hela matchen men Finland vann med 3-0.

God natt!

Inga kommentarer: