fredag 28 mars 2014

Fredag 28/3

God Kväll!
 
Ett enastående väder för att elda upp min rishög. Lastade ett par vattenkannor, lite diesel och kartong som tändmaterial och körde ner till högen. En tändsticka och det tog sig direkt.
 Här har det mesta brunnit upp. Det var dels det gamla balkongräcket, dels altanräcket samt en stor mängd med ris.
 Jag ville inte lämna brasan utan uppsikt, men tog en liten tur med kameran på magen.  Blåsipporna har slagit ut.
 När jag kom ut på morgonen såg jag inte en enda gul tussilago, men när solen väl kommit igång lyste det gult lite överallt.
 Nere vid sjön var det knappt en krusning. Det var alldeles lugnt och tyst. Man kunde höra en och annan fågel kvittra. Även ett par gäss som flög på låg höjd över sjön lämnade ifrån sig ett läte långt från kvitter. Blev sittande vid sjön och bara njöt. Så här har jag det alltid. Sen finns det sådana som föredrar gatsten och betong.
 Lyckades också se en fjäril. Den flög runt, men satte sig så småningom på marken. Om ni upptäcker den på bilden är det en Sorgmantel. Om det är positivt eller negativt att ha sett en sådan som första fjäril på våren ger sig med tiden.
Krokusen blommar för fullt.

Efter lunchen hann jag även med att rensa ur växthuset samt ta röjsågen och kapa buskar i största rabatten. Riset hamnade på elden.

Det blev en heldag ute i friska luften, så nu sover nog Svensson gott i natt.

God Natt!

Inga kommentarer: