onsdag 29 augusti 2018

Onsdag 29/8

God kväll!

Grattis till Sofia på födelsedagen!

Idag tog jag en tur till mina kantarellställen på tomten. Då fick jag se att det var ett par björkar som fått ge vika under den kraftiga blåsten för några veckor sedan.

 När jag höll på i trädgården ringde Birgit och frågade om hon kunde gå ner till ett äppleträd och plocka äpplen från marken. Jag tänkte att det var bäst att jag gick ner och kollade eftersom hon måste ta sig ner för en dryg halvmeter hög stenmur. När jag kom dit var hon i full fart med plockningen.
 På det gamla trädet som aldrig klipps eller sköts är det många fina mogna äpplen. Helt utan mask, trots att jag hört andra klaga på det.
 En nöjd plockerska på väg hem för att göra äpplemos eller vad det kan bli.
På ett av mina kantarellställen fanns det lite svamp. Slänger antagligen i det i en sås till söndagsmiddagen. På andra stället var det några övermogna kantareller och på ett tredje var det inte en enda svamp.

När jag skulle in till ICA och handla kom polisbilen med blåljuset på och körde förbi mig en bit före ICA-infarten. Det visade sig att det var spärrat, så jag fortsatte och tänkte ta baksidan, men även den vägen var stängd. Det stod ett par illa hanterade bilar som visade att det varit en krock på ICA-infarten. Jag åkte då och hälsade på Susanne och Sten-Åke och fick kaffe. Efter bortemot två timmar kom brand-och polisbilar tillbaka så jag åkte iväg. Då hade de fått upp bilarna på bärgningsbilen och en polis stod och dirigerade eftersom ett körfält var avstängt.

God natt!

Inga kommentarer: