tisdag 24 december 2019

Tisdag 24/12

God kväll!

Vid 10-tiden gick jag ner till min 97-årige granne med en flaska vin, en tradition på julafton sedan många år tillbaka. Hon hörde inte när jag ringde på så jag satte påsen på farstun. Återvände hemåt och då dök Thomas upp. Han skulle hämta en julklapp till sin far som Stefan skickat med när jag var där på besök.
När jag var på väg till Filipstad ringde Birgit. Hon hade upptäckt flaskan och det blev ett lite längre samtal och jag lovade att komma ner någon dag under julen.
Det bar iväg, något försenad, till Filipstad och 11-kaffebesök hos Susanne och Sten-Åke.
Vid 14-tiden varnade min larmvakt. Det var Thomas och Martin som kom efter att varit med ett ljus hos Anita. Det var ett tag sedan jag träffat Martin så jag kände knappt igen honom. De hann med en kaffekopp innan de skulle vara hemma vid 15-tiden.

Under eftermiddagen-kvällen har jag firat en jul i lugn och ro. Började med att äta brunkål med skinka. När det sjunkit ner var det dags för en portion Jansson. Det var tillräckligt och kändes mycket lagom.

Mellan nyheter och julkonserter har jag öppnat julklappar som flutit in. Det har varit teaterbiljetter, ätbart från olika nötter, dadlar, fikon, hårt bröd till kött och fisk samt dessutom litteratur och en varm tröja.

Just nu är det filmen "Jultomten är far till alla barnen". Kanske det blir någon tuffare film senare innan dagen är slut.

God natt!

Inga kommentarer: