fredag 3 mars 2023

Fredag 3/3

God kväll!

Även denna dag lyste solen. Det blev inte någon längre utomhusvistelse eftersom tv:n var fullmatad med idrott.

Det började med herrstafetten där svenskarna beräknades ta hem tredjeplatsen. Nu blev det inte så utan de hamnade först på sjätte plats. Om det berodde på dålig valla eller dålig ork är osagt. Fortsatte med damernas skidskytte i sprint där ingen av damerna klarade topp 20.

Under kvällen åkte Sten-Åke och jag till Nobelhallen för att se BIK möta AIK. Det var årets mest besökta match med 4435 åskådare. Det var årets gratismatch.

Det märktes när vi kom dit och det var ett hundratal meter kö till ingången. Matchen blev försenad med ca en kvart till start eftersom det var någon lampa som måste bytas ut. Före matchen avtackades Carl Berglund för sin tid i klubben med blommor och tal.

Matchen var ganska grinig och redan efter åtta sekunder utdömdes två matchstraff för slagsmål. Det var nog den kortaste match de spelat. I första perioden gjorde BIK 1 - 0 när det var någon minut kvar. I andra låg AIK på och pressade och BIK tog timeout redan efter ett par minuter. Perioden var mållös. I tredje när BIK spelade boxplay fick BIK tag på pucken och lurade bort målvakten och satte 2 - 0. När AIK i slutet av matchen tog ut målvakten blev segersiffrorna 3 - 0.