söndag 24 mars 2013

Söndag 24/3

God Kväll!

Vid lunchtid skulle vi iväg på en rundtur till Pucket Town. Det gjorde att vi stannade vid hotellet och badade i den större poolen på området.

Turen började med ett stopp vid ett stort Thailändskt Buddhatempel. Där var det mycket guld som prydde upp templet. Efter diverse fotograferande fortsatte färden till en fruktmarknad, där vi fick smaka och köpa många olika frukter. En del har man inte sett tidigare. Nästa anhalt var en smyckefabrik. Jag har varit där tidigare, men nu var det mycket mer turistanpassat. Nu fick man åka med ett litet tåg och man informerades i olika stationer hur smaragder etc uppkommit och hur man tar det tillvara. Givetvis fanns det möjlighet att köpa smycken. Gudrun köpte en liten berlock till ett halsband. Nästa stopp var vid ett kinesiskt tempel, betydligt mindre och enklare än det tidigare.

Slutligen hamnade vi på nattmarknaden i Phuket. Vi fick två timmar på egen hand. För mig hade det räckt med hälften. Kan säga att det var varmt mellan stånden. Enligt vår guid är den senaste veckan varmast i år, upp till 38 grader. Men skönt är det, även om svetten rinner. På marknaden kostade en flaska vatten 10Bath, på hotellet 100.

Klockan 21.00 var vi hemma igen. Nöjde oss med varsin pannkaka fylld med banan och honung tillverkade vid gatuköket utanför hotellet som kvällsmat.

God Natt!

Inga kommentarer: