tisdag 16 juli 2013

Tisdag 16/7

God Kväll!
 
Idag var det dags för vandring igen. Jag hade valt en lättare vandring runt Östfjällsstugan. Den startar vid Högfjällshotellet upp till stugan. Många går eller cyklar den till stugan och tillbaka samma väg eftersom den är iordninggjord för cykling.
 Vi startade på en annan vandringsled någon kilometer från  den andra. Vi tänkte ta den lätta vägen tillbaka. Såhär stenig är startsträckan upp till stugan.
 Eftersom det är lättgånget och startar från Högfjällshotellet är det många som är ute på denna led. Här kom det två som sprang. Det påminner om ungdomsåren när vi gjorde liknande turer.
 Även efter denna led finns det en porlande bäck.
 Med jämna mellanrum dök det upp vandrare av olika slag.
 Vy före framkomst till stugan.
 Efter halva vandringen är det gott med en kaffetår innan det bär hemåt igen.
 Från stugan ner mot Högfjällshotellet har man anlagt en cykelväg på cirka 4 kilometer för de som önskar en enklare bana.
De sista två kilometrarna är dessutom belagd med asfalt för att rullstolsburna skall kunna komma ut och få lite fjälluft. På vägen upp mötte vi en familj med barnvagn som hade startat denna vägen och trodde att det skulle vara liknande på andra sidan. Eftersom de var två par kunde de säkert turas om att bära vagnen.

Totalt blev det drygt tre timmar i friska luften.

God Natt!

Inga kommentarer: