lördag 20 september 2014

Lördag 20/9

God Kväll!

En dag i kulturens tecken. Efter en lunch hemma åkte vi in till centrum. Idag var det "Västerås Kulturnatt", som började redan under eftermiddagen och håller på till 2.00 i natt.

Vi började med att besöka Slottet, där det var visning av representationsvåningen. Landshövdingen med fru tog emot och handhälsade på alla besökare innan de vandrade runt och guidade. Vi var sista gruppen, ett drygt 20-tal. Det hade varit två tidigare under dagen.

Vi fortsatte till Konserthusets stora sal. Där såg vi två föreställningar á 45 minuter. Den första var Västerås Sinfonietta som framförde Peter och Vargen. En film med livemusik. En kvart senare fick vi höra Västerås Symfoniorkester, kör och solister med musik av Dvorak och Verdi.

På vägen mot bilen tittade vi in på ett konstgalleri där Per Cederbank ställde ut. Tänk om vi hade så många besökare på våra utställningar på Kvarnen.

På Bondtorget stannade vi till. Där var det ett gäng från Karlskrona som framförde musik med enbart slagverk. Mycket rytmiskt och medryckande.

En sväng till biblioteket, där det såldes utgallrade böcker för 10:- /styck. Även här var det musik och dans samt också föredrag.

Till sist, innan vi vände hemåt, tittade vi in i domkyrkan, där en väninna till Gudrun medverkade i en kör.

Detta är ett litet axplock av vad som fanns att besöka. Hela stan var full av folk och det sjöngs och spelades både utomhus och i alla tänkbara lokaler. Kunde inte tänka mig att det skulle vara så mycket folk ute, både unga och gamla.

God Natt!

Inga kommentarer: