tisdag 22 maj 2018

Tisdag 22/5

God kväll!

Efter frukosten, när jag satt vid datorn halv nio, ringde det på dörrklockan. Det var Sten-Åke med två små elever. De ville inte vara med på idrottstimmen så de var ute och fördrev tiden.

Efter datorn blev det tvätt av verandastaketet. Gick ner till båthuset för att hämta olja och pensel som jag lämnat där när jag oljade in bryggan. Ett enastående väder gjorde att jag blev sittande och titta ut över sjön innan jag vände uppåt igen för att olja in balkonggolvet. Vattentemperaturen hade gått upp till 21 grader.

Susanne Bjurbäck kom uppkörande med postbilen. Hon hade ett paket, en present i samband med bilköpet. Jag hade fått ett "Supé-kort" där jag kunde välja en present. Jag hade långt om länge valt en stekpanna som nu kom.

När jag satt på verandan och drack kaffe kom ett rådjur förbi på gårdsplanen 10 meter från mig. Tyvärr, ingen kamera i närheten, annars hade det kunnat bli ett skapligt kort.

En tur till Filipstad och Greeks för inköp av gurkplantor och blommor till några krukor som planterades. I morgon blir det nog en tur för inköp av pelargoner till krukorna på entrétrapporna.

 En stund vid lugn sjö.

En ny rejäl stekpanna.

God natt!

Inga kommentarer: