söndag 7 mars 2021

Söndag 7/3

 God kväll!

En solig men väldigt blåsig morgon.

Eftersom jag stod inför en lång sportdag fick det bli en rejäl frukost med havregrynsgröt, ett kokt ägg, macka, kaffe och juice.

Startade med vasaloppet som hade fina förhållanden och bra medvind. Detta gjorde att såväl herrarna som damerna satte nya tidsrekord. Det blev norsk seger för herrarna och svensk för damerna. Marit Björgen, som gjorde sitt första vasalopp, låg länge med och kämpade om första platsen men fick ge sig i slutet. På grund av Corona var det bara 300 startande män och 100 damer.
Efter detta var det dags för för skidskyttedamernas jaktstart och där kämpade Linn Persson bra och hamnade efter spurtstrid på fjärde plats strax utanför pallen.
Sedan var det dags för ytterligare ett långlopp, femmilen för herrar. Två kämpande svenskar hängde med hela vägen fram till spurten där bäste svensken blev femma eller sexa.
Under eftermiddagen fick jag besök av Stefan från Filipstad som fyllde på sitt vedförråd.
Sista sportprogrammet blev  hockeymatchen Tingsryd-BIK. BIK började bra med första målet efter 12 sekunder. Det var enda målet i första perioden. I andra blev det ytterligare ett och i tredje blev det två och där det sista  målet kom i tom kasse. Seger för BIK med 4-0.

Nu är alla skidtävlingar över så nu blir det lugnt framöver och tid för lite annat som behöver göras.

God natt!



Inga kommentarer: