onsdag 30 juni 2021

Onsdag 30/6

 God kväll!

Några droppar regn under natten, knappt mätbart. Klarnade upp och omkring 20 grader under dagen

Klockan 9.30 var jag inne med bilen på Möllers. AC:n har inte fungerat i värmen och var helt utslagen. Nu skulle man åtgärda det. Felet gick på maskinskadeförsäkringen, men eftersom självrisken var ganska hög blev det dyrt i alla fall. Nu har jag i alla fall kyla i bilen till nästa värmebölja. 

Under reparationen fick jag en lånebil eller rättare sagt en buss.

Jag åkte till revisorn och gjorde underskrifterna på deklarationen och årsbokslutet för Invest. Sista dagen för inlämning.
Fortsatte sedan till Biltema där jag försåg mig med lite batterier och nipplar till vattenslangen. Passade samtidigt på att ta dagens lunch där. De har mer än 5-kronors korv att erbjuda. 
Väl hemma igen blev det en tur till Greeks där jag köpte ytterligare fyra plantor tomater. Sent, men jag fyller ut de platser jag har. In på Ica för veckans inköp. Det blev ett mindre inköp eftersom jag fortfarande har kvar från midsommar.

God natt!


tisdag 29 juni 2021

Tisdag 29/6

 God kväll!

Återigen en riktig sommardag. Gympamorgon som vanligt på tisdag.

Hemma fick jag ringa runt till några som ringt men som jag inte observerat. Inte konstigt för jag hade telefonen inställd på tyst. Hade stängt av på ett möte och glömt att slå tillbaka.

Varm dag och jag nöjde mig med att skölja av bilen. Hade annars tänkt mig en omgång med röjsågen.

Såg Allsång på Skansen. Det bästa med Corona är att det är ingen som sticker fram en mikrofon till publiken. Observerade det även i Lotta på Liseberg. Fortsatte med Sveriges match mot Ukraina, En match som Sverige borde vunnit under ordinarie tid om inte stolpe och ribba varit i vägen. Blev förlust med 2-1 efter förlängning och då Sverige fått en man med rött kort och därmed utvisad.

God natt!

måndag 28 juni 2021

Måndag 28/6

 God kväll!

Mulen morgon men uppklarnande och fin sommardag.

Varje morgon efter frukosten brukar Gudrun ta en runda på stigarna på tomten. Idag kom hon inrusande alldeles skärrad. Hon hade sett ett halvt rådjurskid på stigen halvvägs till sjön. Erfaren jägare gissar att en räv eller lo varit framme.

Efter förmiddagskaffe vände Gudrun bilen mot hemstaden. Jag åkte in till Filipstad och tankade. Skulle ha gjort det i lördags men då var det fullt av hemvändande midsommarfirande vid pumparna.

Under eftermiddagen blev det gräsklippning vid uthuset. Tog även fram röjsågen och körde en del efter infartsvägarna. Det blev ungefär hälften av vad jag tänkt ta eftersom jag nöjde mig med att köra en tank.

God natt!


söndag 27 juni 2021

Söndag 27/6

 God kväll!

En mulen och något kyligare dag.

Idag åkte vi till Museet Kvarnen och tittade på utställningen. Det var foton av Bengt-Olof Löf. Han var med i styrelsen för museet när jag var med i densamma. Han hade alltid kameran i högsta hugg och nu visade hans fru upp drygt 60 tavlor med foton från gamla Filipstad, såväl byggnader som personer. 

Under eftermiddagen blev det älgfärsbiffar med tillbehör. Gott och mättande.

God natt!                                                                                                      

lördag 26 juni 2021

Lördag 26/6

 God kväll!

En ganska solig och behaglig förmiddag. På efter middagen, klockan 14.00, var det midsommarfirande på hembygdsgården. Vi tänkte oss dit men det mulnade och åskan mullrade och det kom lite regn och det tog bort intresset.

Vi stannade hemma och rensade faten med silltårta och andra små sillar.

Tv-kvällen fick bli Danmarks vinst med 4-0 i EM fotboll samt efterföljande film, Kärlek på jobbet.

God natt!

fredag 25 juni 2021

Fredag 25/6

 God kväll!

En riktigt fin midsommardag även om den började lite mulen.

Grattis till Harry på 89-årsdagen!

För ett par dagar sedan ringde Lotta och kollade om jag skulle göra en silltårta som jag brukar göra till midsommar. I så fall ville hon komma och få en smakbit. Hon och Magnus anlände vid två-tiden och förutom silltårta blev det sill av andra sorter och potäter. Jordgubbar, glass och kaffe innan de återvände till Nora. En trevlig eftermiddag.

Jag önskar mina läsare en fortsatt trevlig midsommar!

God natt!


torsdag 24 juni 2021

Torsdag 24/6

 God kväll!

Veckans sista gympapass. Idag blev det lite annorlunda frukost med sillsmörgåsar till kaffet.

På hemvägen en tur in på Ica i Storfors för inköp av bröd till 11-kaffet. Under min bortavaro hade Gudrun hunnit med en joggingrunda och gått runt på tomten. Hon lyckades hitta årets första nattviol. De brukar dyka upp till midsommar och jag har tittat efter dem men inte lyckats se någon. Vid uthuset hade hon sett en måsunge på backen. Tidigare har jag sett ett halvt måsägg på gräsmattan och mötts av skrikande måsar när jag varit ute. Har förstått att det finns ett bo i närheten men vet inte var.

God natt!

onsdag 23 juni 2021

Onsdag 23/6

 God kväll!

Mulen morgon och liknande väder som de senaste dagarna.

Förra onsdagen var jag på Ica under kvällstid och då var det nästan renskrapat i hyllorna så idag valde jag förmiddagen istället. När jag packat in varorna i kyl och frys var det dags för lite utomhusarbete. Idag blev det klippning efter infartsvägarna.

Vid halv tvåtiden anlände Gudrun för att fira midsommar i Nykroppa. Det blev förmiddagskaffe och sedan middag vid femtiden för att hinna se Sveriges match mot Polen som Sverige vann med 3-2. De vann därmed gruppsegern och fortsätter i åttondelsfinal.

God natt!

tisdag 22 juni 2021

Tisdag 22/6

 God kväll!

Mulet och hög fuktighet hela dagen.

På vägen hem efter gympan en tur till Ica i Storfors för att köpa kaffebröd till städhjälpen och mig. Eftersom hon fyllde 60 år förra veckan köpte jag med en liten blomma till henne. En kaffetår innan hon fortsatte städandet och jag satte mig vid datorn för lite registreringar.

Under eftermiddagen tog jag fram 4-hjulingen och körde undan det ris som jag samlat ihop under gårdagen.

God natt!

måndag 21 juni 2021

Måndag 21/6

 God kväll!

Grattis till Carolyn på födelsedagen!

En mulen morgon som släppte fram solen längre fram på dagen. Bra arbetstemperatur och det blev gräsklippning av småmattor och robotkanter under förmiddagen. 

På eftermiddagen blev det några samtal gällande Invest. Bl.a. hade jag ringt ett företag för ett par veckor sedan och begärt ett årsbesked, efter önskemål från revisorn, som den jag pratade med lovade att han skulle skicka. Eftersom det inte kommit ringde jag igen. Efter att blivit kopplad till tre olika personer och på gång till den fjärde ilsknade jag till och det resulterade i att den tjejen tog tag i det. Nu får vi se om det kommer något. Jag tyckte att de kunde skicka ett mejl, men nej, det måste gå med post.

TV-tittandet har huvudsakligen fått bli nyhetssändningarna med misstroenderöstningen.

God natt!

söndag 20 juni 2021

Söndag 20/6

 God kväll!

Mulen morgon men som vanligt sommarvarmt. Gick runt med sekatören och klippte bort en massa grenar på syrenerna och bersån. Fick en liten fästing på armen. När de syns och är lätta att komma åt är det OK.

Dessa jävla katter!

 Fick se hur katten höll på att ta sig ner från en fågelholk och var på väg till nästa. Han hade troligen fortsatt till den tredje holken där ett svartvit flugsnapparpar har ungar som de matar i ett. Nu blev det en sten och han försvann. Hade helst tagit fram luftgeväret och gett honom en kula. Borde vara skottpengar på lösa katter.
Idag kände jag inte för att laga mat men ändå längtade jag efter något gott. Vid halv två anlände jag till Hennickehammar. Tjejen som visade mig till ett bord i den tomma matsalen frågade om det var jag som var morfar till Sammy, Sofie och Simon. Hon hade tydligen varit med hemma hos oss i Nykroppa för en massa år sedan. Att det var så tomt berodde på att jag var lite sen. De övriga gästerna hade kommit vid 12-tiden och när jag gick till desserten och kaffet i stora salen gick de sista. Inga problem att hålla avståndet.

Eftermiddagen var kvalmig och med tryckande värme och vid 18-tiden började det mullra som igår. Även idag på lite avstånd så robotarna fick stå kvar denna gång. Efter att åskan slutat mullra och det kommit drygt 7 mm regn kändes det betydligt friskare.

God natt!

lördag 19 juni 2021

Lördag 19/6

 God kväll!

Vaknade vid 5-tiden. Idag räckte det inte med att vända på sig för att somna om. Vid halv sex klev jag ur sängen och började min dag med den vanliga frukosten. Lyckligtvis hade tidningarna kommit så det blev genomgång av dem.

Det var mer mulet idag men temperaturen som vanligt. Under natten hade det kommit ca 2 mm regn.

Passade på att vattna blommorna i krukorna på och utanför verandan. När jag tittade till tomaterna hade de växt och jag band upp dem.

Vid 4-tiden på eftermiddagen började åskan mullra en bit bort. Den var aldrig riktigt nära men når ett muller slutade började nästa och till slut slog jag ifrån robotarna. Det kom lite regn efter mullret. Inte mycket, endast fem mm.

I kväll har det blivit lite fotboll samt en film; "Min pappa Marianne". Började mest titta på den eftersom den var inspelad i Alingsås. Det var flera vyer som man kände igen och det var också en del av Potatisfestivalen med på ett hörn.

Därefter blev det Sven-Ingvars med Oscar som frontfigur. Nu blir det avslut med en nattfilm.

God natt!                                                                        

fredag 18 juni 2021

Fredag 18/6

 God kväll!

Redan på morgonen var det högsommarvärme.

Fick se att en Robot fortfarande vilade efter 9.00 då han skulle starta dagens arbete. Fick svaret att han saknade signal. Kollade där jag vet att jag har haft problem med en koppling. Den satt ihop och därför räknade jag med att den var OK. Jag har skaffat en felsökningsapparat, men orkade inte med beskrivningen på alla olika språk. Då ringde jag Thomas eftersom jag vet att han har en likadan och också har använt den. Han skulle dyka upp senare på dagen för han var hos en kompis i Storfors och hjälpte till med att bygga en hundgård.

Vid 11-tiden kom Tedenrud på sitt anmälda besök. Någon timma senare åkte vi ner till Prästbäcken och tog en lunch med raggmunk och fläsk.  Tillbaka på Strandkullen var det dags för Tedenruds dopp i sjön. Jag avvaktar tills vidare när det inte blåser så mycket som idag. Sedan avslutade vi träffen med eftermiddagskaffe innan Tedenrud begav sig mot Karlstad.

Jag såg andra halvleken av Sveriges EM-match som de vann med 1-0. Något senare pinglade det till i dörrklockan och Thomas hade anlänt. Felet på slingan visade sig vara där jag från början trott. Nu bytte han ut kabeln över vägen och vi grävde ner den lite djupare och sedan var det helt igen. Även vi avslutade med kaffe och överblivet kaffebröd som Tedenrud haft med sig.

God natt!

torsdag 17 juni 2021

Torsdag 17/6

 God kväll!

Fortsatt fint och varmt väder.

Idag körde vi gympan på utegymmet i behagligt väder.

Säsongens sista Rotarymöte. Under tiden mellan aktiviteterna gick jag till urmakaren i Karlskoga med två klockor för att få nya batterier. Eftersom det var väntetid, alla tycktes komma samtidigt, satt jag ute på torget och väntade tills det var dags att hämta dem.

På Rotary var det ett digitalt möte med en representant för Mariestads kommun som berättade om deras arbete med bilar som körs på vätgas och gasen tillverkas med hjälp av solpaneler. Måste säga att jag föredrar normala möten på plats.

Eftersom Tedenrud kommer i morgon och ofta är badsugen monterade jag badstegen i eftermiddags. Mätte vattentemperaturen som var 22 grader.

God natt!


onsdag 16 juni 2021

Onsdag 16/6

 God kväll!

En strålande dag! Solsken, lite lagom bris och en temperatur runt 20 grader.

I min stora rhododendronbuske har det växt upp såväl asp som lönn. Svåra att komma åt men med kvistsåg med skaft lyckades det.
Premiär med vimpel i nya stången.
Rensade i bassängen och hoppas att munstycket på fontänen inte skall täppas igen så fort.
Med sekatör och kvistsåg i handen dröjde det inte länge förrän det var dag att ta fram Hondan och fylla på rishögen.
Under dagen har däcket till grill och stekhäll rengjorts och oljats in. Hade kvar högtryckssprutan med trycket på. Då bildades en helt ny fontän när det blev ett hål i slangen. Det åtgärdades med att kapa en dryg meter. Körde på verandan där jag tidigare bara kört med vattentrycket och det räckte inte för att få rent från allt frömjöl. Konstaterade att det fanns ett flertal bulor på slangen så det är bara att ställa in sig på att det blir en ny.
Nu är det bara att koppla in gasolflaskorna och börja grilla-steka. Hittills har jag nöjt mig med matlagning i köket. Går snabbast. Senaste tiden med färsk potatis har det oftast blivit rostade potatis och morötter med färsbiffar eller något annat lämpligt. 

Under kvällen ringde Tedenrud och på fredag dyker han upp på besök och då blir det lunch vid Prästbäcken.

God natt!


tisdag 15 juni 2021

Tisdag 15/6

 God kväll!

Idag tittade den lilla solen fram igen, men kallt under morgonen, endast 10 grader. Bättrade sig under dagen.

På gympan var samtliga närvarande. Det var mycket längesedan. Det blev ett pass sprintspinning avslutat med styrka. För mig blev det en snabb frukost för jag skulle in med bilen eftersom AC:n inte fungerar. Det var en kondensor som var trasig. Den kommer att gå på maskinskadeförsäkringen där jag får stå för självrisken. Bättre än inget men det tar två veckor innan jag får det åtgärdat.

Sedan var det en tur hemåt för lite mat och tandborstning innan jag återvände till Karlskoga och tandläkarbesök. Det blev undersökning och borttagning av tandsten. Hon hittade ett litet hål men det kunde hon inte ta förrän i juli. Fick välja på juli eller augusti och valde det snabbaste.

Såg damfotboll mellan Sverige-Australien, där resultatet blev 0-0. Fortsatte med VM-matchen Frankrike-Tyskland där det stod 1-0 till Frankrike när jag började titta. Efter ett tag slumrade jag till. Det kan gå så när man inte bryr sig om vilka som vinner. Vaknade till när matchen var slut och fortfarande samma resultat så jag hade inte missat något.

God natt!

måndag 14 juni 2021

Måndag 14/6

 God kväll!

En mulen dag och vid 12-tiden kom regnet. Totalt har det blivit 10 mm under dagen.

Klockan 10.00 kom två gubbar och två timmar senare lämnade de och då var flaggstången på plats. Äntligen! Två gubbar, två timmar, bra jobbat!

Halv elva fick jag besök av mina två bankkontakter från Nordea. Vi hade ett trevligt samtal med varsin kaffekopp och efter ca två timmar åkte vi till Hennickehammar och tog en gemensam lunch innan vi skiljdes åt.

Kvällen har ägnats åt Sveriges första match i fotbolls-EM. Matchen slutade 0-0 efter ett totalt övertag av Spanien. 

God natt!

söndag 13 juni 2021

Söndag 13/6

 God kväll!

Ibland blir man glatt överraskad. När jag tittade ut i morse sprutade fontänen som den skulle. Då misstänkte man att den var kopplad till en timer. Lyfte på burken och mellan transformatorer och kablar satt det en timer kopplad till fontänen. Korrigerade tiden eftersom den inte stämde. Det blev därmed inget nyköp.

Körde bort ris från gårdagen och fyllde jord på några ställen där roboten haft svårt att ta sig fram mellan tallrötterna.

Tänkte tvätta bilen men solen sken på den och därför nöjde jag mig med att dammsuga invändigt.

Eftersom det verkar som det är mindre frömjöl nu spolade jag av verandagolvet som hade ett gult täcke av mjöl över sig.

God natt!

lördag 12 juni 2021

Lördag 12/6

 God kväll!

En morgon som lockade till arbete. Efter frukosten blev det en tur till kyrkogården där jag planterade de inköpta knölbegonierna. Penséerna som var där var för fina att slänga så de fick följa med hem där de planterades i ett par krukor.

Tog fram fontänen och körde igång den. Fungerade i ett par timmar sedan ville den inte mer. Åldern har väl tagit ut sin rätt så det får bli en ny. Gick runt med sekatören i högerhanden och nu finns det en kärra full att fylla på rishögen med.

Hörde för första gången i år göken. Han var i närområdet mellan mig och sjön. En västergök är bästegök.

Under dagen var mamma ute och visade barnet var man kunde få ett och annat skrovmål.

Fram mot kvällen gjorde jag en rundvandring på tomten
I min rhododendrondunge har det börjat blomma.
Likaså har vallmon kört igång.
Syrenerna blommar och doftar.
Måsungarna går omkring på stenen. De har redan lärt sig att då mamman skriker skall de gömma sig på baksidan
Även här blommar och doftar det.
Årets ampelblommor blev gula.

God natt!




fredag 11 juni 2021

Fredag 11/6

 God kväll!

Mulen morgon med sommartemperatur. Klarnade upp under dagen.

Efter frukosten blev det en omgång med gräsklipparen på de små gräsmattorna och kanterna efter robotarna. Räckte fram till förmiddagskaffet och därefter blev det en tur till Greeks för inköp av två amplar till verandan samt knölbegonier till graven. De senare planteras under helgen.

Efter lunchen rensning med sekatör och kvistsåg. Rishögen växer.

I brist på annat blev det sporadiskt tittande på första EM-matchen i fotboll, Turkiet-Italien. Just nu 2-0 till Italien.

God natt!


torsdag 10 juni 2021

Torsdag 10/6

 God kväll!

Sommarvädret fortsätter och skönt är det.

Gympamorgon. Efter frukosten stannade jag kvar eftersom jag tänkte mig ett besök på Rotary då vi åter har börjat med mötena. För att fördriva tiden mellan aktiviteterna åkte jag och köpte ny flagga och vimpel eftersom jag blivit lovad att flaggstången skall upp nästa vecka.

Med dagens Rotarymöte har vi bara två möten innan det är dags för sommaruppehåll eftersom Bofors Hotel slår igen fram till vecka 33. Då börjar mötena på allvar om inget oförutsett händer med nya restriktioner. Det var mest menyn som lockade mig till mötet idag. Kalvfärsbiffar med tillbehör.

God natt!

onsdag 9 juni 2021

Onsdag 9/6

 God kväll!

Mulen, men varm morgon. Klarnade upp och efter lunch var det blå himmel. Vid 19-tiden mörknade det och avlägset kunde man höra ett svagt åskmuller. Hittills inga regndroppar.

En tur till Ica för veckans inköp. Efter lunch blev det en omgång med trimmern.

Nu står liljekonvaljerna i full blom.
När jag varit nere och tittat till växthuset fortsatte jag till sjön där jag kunde konstatera att det nu fanns tre nykläckta måsungar. Tog en snabb bild och skyndade mig undan för att inte störa.

God natt!


tisdag 8 juni 2021

Tisdag 8/6

 God kväll!

Gympamorgon med tillkommande medlem som inte närvarat på ett år. Han hade antagligen, tack vare vaccinering, fått mod till comeback..

Hemma var det städdag och en stunds fika och prat med städerskan.

Eftersom det vid lunchtid kom lite duggregn blev det en ursäkt att slippa utearbete under eftermiddagen.

Halvslumrande kväll framför tv:n.

God natt!

måndag 7 juni 2021

Måndag 7/6

 God kväll!

En mer mulen dag och under kvällen några droppar regn, ej mätbart.

För en månad sedan skulle jag till tandläkaren men veckan innan ringde hon och ville skjuta fram tiden till idag p.g.a. akutfall. Idag skulle jag vara där vid halv två. Telefonen ringde strax efter åtta och nu ville hon skjuta på besöket till den 15:e av samma anledning som tidigare. Eftersom jag inte vet om några problem blev det så. Får se hur det går nästa gång.

Nu blev hela dagen ledig och det innebar att det blev klippt en massa gräs trots två arbetande robotar. Det var kanterna efter vägarna samt vid uthuset.

Nu blir det lite nyheter innan det är dags att ladda för morgondagens gympa.

God natt!                 

söndag 6 juni 2021

Söndag 6/6

 God kväll!

Solen den skiner från himmelen ner och jag går och njuter och ler.

Idag planterades tomaterna, men först fick jag åka till Greeks och köpa några säckar jord. Frågade efter slanggurka, men det fanns inte. Kollar Storfors. Finns det inte där får det bli enbart tomatodling i år. Det är ju också viktigast eftersom egna tomater har en tomatsmak vilket Ica:s tomater inte har.

Även idag mellan varven gick jag runt och tog bort en del grenar som hängde ner.

Revisorn håller på med årsbokslutet och deklarationen och kom med en del frågor i fredags. Tog fram det jag kunde och resten skickade jag vidare till mina kontakter.

Har inte sett så mycket hockey sedan Sverige försvann ur VM. Såg i alla fall att Kanada vann över Finland i finalen efter förlängning.

God natt!

lördag 5 juni 2021

Lördag 5/6

 God kväll!

Grattis till Samuel på födelsedagen!

Sommarvädret fortsätter. Under dagen var temperaturen uppe i 24-25 grader.

Hela förmiddagen gick åt till att hantera krukor och plantera sommarens pelargoner på trapporna. Varmt och svettigt var det.

16 krukor planterade på fram och baksidan. Efter genomförd plantering var det dags för lunch. Eftersom det inte kändes roligt med matlagning blev det enkelt. En burk matjessill med gräddfil och gräslök samt färsk potatis. Den såldes som färsk men måste transporterats lång väg för det var kraftigt skal. Tomatplanteringen fick vänta eftersom jag behöver mer jord.
Även idag rensade jag bort en del grenar och rishögen växer.
När man ser det lite grann så här från sidan.

God natt!


fredag 4 juni 2021

Fredag 4/6

 God kväll!

Sommarvädret består. Härliga tider.

Var ute ganska tidigt och krattade ihop kvistarna från gårdagens trädrensning. Det blev tre kärror och rishögen växer. Efter förmiddagskaffe blev det ytterligare en vagn med risruskor då jag sågade ner en del grenar som hängde över infarten.

På eftermiddagen en kaffetår på altanen med behaglig värme i skuggan av markisen.

Åkte till Greeks och köpte arbetsmaterial till morgondagen, fyra olika tomatplantor och två sorters pelargoner till entrékrukorna.

Vid 18-tiden en tur ner till sjön där jag kunde konstatera att måsäggen ännu inte kläckts. Mätte badtemperaturen för första gången i sommar och termometern visade 24 grader i min badvik. Vattenytan var delvis täckt med gult frömjöl frän gran och tall.

God natt!

torsdag 3 juni 2021

Torsdag 3/6

 God kväll!

Efter gympan och frukosten åkte jag till Möllers och beställde tid eftersom AC:n inte fungerade. Det märktes tydligt senare när jag åkte Örebro tur o retur. Efter bilfirman blev det en tur till sportaffären där jag köpte kompressionsstrumpor. Har fått rådet att prova det eftersom jag har problem med benen när jag gympar, ja, även i vanliga fall också.

Efter lunchen träffade jag min kontaktman på Global Invest för genomgång och lite omplaceringar. På hemvägen stannade jag till i Lekvattnet och tog en sen lunch.

När jag kom hem hade Thomas och Stefan sett till att en stor tall med en massa torra grenar hade blivit rensad och grenarna var precis bortforslade när jag kom. De hade haft en man som rensat en del träd hos deras far och så hade de tagit med honom förbi hos mig. De hade pratat med mig om det tidigare så det var ingen överraskning. Nu återstår bara smågrenar som jag skall forsla bort i morgon.


God natt!


onsdag 2 juni 2021

Onsdag 2/6

 God kväll!

Fortsatt sommarvärme även om det varit lite mer mulet idag.

Fick besök av Thomas under förmiddagen. Det saknades en del kabelklämmor i rätt storlek när det elektriska kopplades så han var här och kompletterade. Riktigt skall det vara!

Under eftermiddagen var jag inne på Ica för första gången på ett helt år. Det var väldigt tomt i kylskåpet så jag kände mig nödd och tvungen. Eftersom jag hade svårt för att bestämma dagens lunch blev det något så ovanligt som att en färdigrätt slank ner i vagnen.

God natt!

tisdag 1 juni 2021

Tisdag 1/6

 God kväll!

Morgon med sol och sommarväder. Tidig gympamorgon. Började redan halv åtta. Under gårdagen hade Stefan ringt och meddelat att han och Thomas skulle komma vid 10-tiden för att sätta upp terrassmarkisen. De kom några minuter efter att jag hunnit hem. Jag var lite bekymrad för det var ingen lätt leksak, vägde drygt 60 kg och var 5,5 meter lång.

Noggrann mätning och fastsättning av fästena för markisen.
Spännande moment. Hur skulle det passa att föra in den tunga markisen i fästena. Passade perfekt och gled fint in i gapet. Efter detta glädjande avslut tog vi en paus och åkte till Prästbäcken och åt lunch. Fortsatte sedan till Stefans sommarstuga där han plockade med sig nödvändiga el-artiklar för att koppla motordriften.
Första provkörningen avverkad.
Ett väldigt bra resultat och nu kan glasaltanen användas på ett mycket effektivare sätt när man inte får solgasset i ansiktet på eftermiddagen och det blir en betydligt behagligare temperatur.
Nu skall jag bygga ett däck på andra sidan trappan enligt det som jag gjort för grill och stekhäll. Här är det tänkt att stå ett bord och några stolar för kaffetåren om man vill flytta ut.
Måste säga att jag är mer nöjd än vad jag kunnat tänka mig.

God natt!