söndag 20 juni 2021

Söndag 20/6

 God kväll!

Mulen morgon men som vanligt sommarvarmt. Gick runt med sekatören och klippte bort en massa grenar på syrenerna och bersån. Fick en liten fästing på armen. När de syns och är lätta att komma åt är det OK.

Dessa jävla katter!

 Fick se hur katten höll på att ta sig ner från en fågelholk och var på väg till nästa. Han hade troligen fortsatt till den tredje holken där ett svartvit flugsnapparpar har ungar som de matar i ett. Nu blev det en sten och han försvann. Hade helst tagit fram luftgeväret och gett honom en kula. Borde vara skottpengar på lösa katter.
Idag kände jag inte för att laga mat men ändå längtade jag efter något gott. Vid halv två anlände jag till Hennickehammar. Tjejen som visade mig till ett bord i den tomma matsalen frågade om det var jag som var morfar till Sammy, Sofie och Simon. Hon hade tydligen varit med hemma hos oss i Nykroppa för en massa år sedan. Att det var så tomt berodde på att jag var lite sen. De övriga gästerna hade kommit vid 12-tiden och när jag gick till desserten och kaffet i stora salen gick de sista. Inga problem att hålla avståndet.

Eftermiddagen var kvalmig och med tryckande värme och vid 18-tiden började det mullra som igår. Även idag på lite avstånd så robotarna fick stå kvar denna gång. Efter att åskan slutat mullra och det kommit drygt 7 mm regn kändes det betydligt friskare.

God natt!

1 kommentar:

Sofie Svensson sa...

Ja mickis skrev om att hon träffade på dig👍 /Sofie