lördag 27 januari 2024

Lördag 27/1

 God kväll!

Någon plusgrad och sol under dagen. 

Började dagen med frukost och nyheter och fortsatte med att göra klart kontrolluppgifter till skatteverket på räntor och utdelning.

Efter förmiddagsfikat tog jag fram 4-hjulingen och plogade gårdsplanen och vägen ner till postlådan. Det hade fyllt på med ca en dm snö under föregående dag. Provade att ploga vägen ner mot andra infarten. Det hade jag inte gjort efter de senaste snöfallen. Det gick bra, men när jag kom fram till snövallen som var stenhård och ca en meter bred och hög tog det emot. Samtidigt slirade det för vägen var isbelagd under snötäcket. Åkte fram och tillbaka och skavde bort lite undan för undan. Körde runt och från gatan gick det lättare att komma igenom vallen även om jag fick hålla på en stund. Nu är i alla fall vägarna plogade som det brukar vara. 

När jag var klar kom jag lagom in för att se damernas sprint på skidor. I finalen var det fem svenskor och de tog de fem främsta platserna.

Efter en lunch bestående av färsbiffar med mos och grönsaker var det dags för kvällens match mellan Färjestad och Leksand. En match som Leksand vann med 4-0. Jag missade en del av matchen eftersom maten och all frisk luft gjorde mig dåsig så det försvann någon halvtimme.

God natt!

Inga kommentarer: