söndag 21 juni 2020

Söndag 21/6

God kväll!

Grattis till Carolyn på 75-årsdagen! Hon fick en cykel av sin man. Bror min är lurig, han vill naturligtvis ha sällskap på cykelturerna.

Fortfarande sommarväder och soligt. När jag var i källaren och laddade en tvättmaskin ringde Susanne och frågade om jag skulle följa med till Bjurbäckens slusskafé. Vid 11-tiden dök hon och Sten-Åke upp. Vid parkeringem var det många bilar men besökarna var utbredda på ett stort område med gott om plats mellan borden. Dessutom verkade det som många var ute och vandrade i området. Det blev räkmackor, stor till Sten-Åke och små till oss andra.

Under eftermiddagen när jag hade tagit silltårta för tredje dagen i rad ringde Lotta. Hon var i Karlstad och skulle ta vägen förbi. Nu hjälpte hon mig med en bit och jag fick istället bullar från Tandådalens kyrka. De som vet hur de ser ut förstår att det blev inget mer ätande efter att den slukats.

Jag har tittat efter nattvioler men inte lyckats se dem. När jag gick upp från sjön, med 24-gradigt vatten, dök de plötsligt upp.
 Gott om plats. Mer bord på andra sidan ingången.
 Nattviolerna kom även i år.
När jag passerade rosenbusken och kände doften kom jag osökt att tänka på när min fader och jag någon gång under 40-talet besökte farbror Johan i Skåne Tranås. När man besökte utedasset kunde man läsa:
Såsom rosen doftar i sommarkvällen
så doftar skiten strax efter smällen.

Antagligen var det någon av poeterna Birger, Einar eller Egon som präntat ner raderna eller möjligen Vera.

God natt!

Inga kommentarer: