God kväll!

Sädesärlan har anlänt!

Fint väder med sol och någon plusgrad på tidig förmiddag. Tänkte ett tag att tända eld på rishögen men tyckte att det rörde sig för mycket i trädkronorna. Hade det varit för ett par år sedan hade pyromanen tagit överhand men med stigande ålder blir man mer försiktig.

Grovrensade istället rabatterna vid entrén och körde bort de bortklippta fjolårsväxterna. Tog även ett par omgångar ris till rishögen. När jag ändå var i närheten av växthuset rensade jag även ut fjolårets jord och kvarvarande tomat- gurkplantor.

Kvällen ägnades åt sjunde och sista matchen mellan BIK-Björklöven i semifinalen till SHL. Nu gällde att vinna eller försvinna för båda lagen. Startade dåligt för BIK, två backmisstag och 2-0 i baken. Strax efter reducering till 2-1. I samband med det målet blev Lilja hårt tacklad med armarna i ansiktet och borde gett 5 minuter utvisning. Lilja fick lämna matchen, men ingen utvisning trots fyra domare. Det var inte bara jag som ansåg att det var en fem minuters utvisning. Det gjorde även expertkommentatorn. Efter två perioder hade Björklöven ledning med 5-1 och startade den tredje perioden med ytterligare ett mål och ledning med 6-1.  Under en tiominuters period utjämnade BIK till 6-5 och var centimetrar från 6-6. Matchen slutade till slut 8-5 till Björklöven med de två sista målen i tom kasse. Synd att backarna i början av matchen gjorde ett flertal felpassningar som gav Björklöven en för enkel start.