lördag 13 april 2019

Lördag 13/4

God kväll!

Vid halv tio-tiden kom Sten-Åke och Stefan samt Sofie och lilla Stina.
Sten-Åke började med att klyva den ved som jag hade liggande i vedboden. Detta för att kunna komma in med den ved som de håller på med efter de björkar som de tagit ner. Stefan fortsatte med att kapa upp björkarna i lagom långa kubbar.

Jag började med att ersätta en trasig fågelholk med gårdagens skapelse.
Gick ner till rishögen och tyckte att det i stort sett var vindstilla och hämtade ett par kannor med vatten, diesel och ett par kartonger för att tända högen. Det tog sig direkt och det blev en större brasa än jag räknat med. Fick gå mellan tuvorna och släcka allteftersom det tog sig i gräset. Det var aldrig någon fara, men jag kan bekräfta att den varning för gräsband som lämnats är nödvändig.

Under eftermiddagen blev det hockey Frölunda-Luleå. Seger för Frölunda med 3-0 som nu leder med 3-1 i matcher. Kan avgöras i Luleå om Frölunda vinner eftersom bäst av sju gäller.

Hade två besök av försäljare av majblommor. Båda gick parvis och samtliga var utomlandsfödda baserat  på hudfärg och språk.
 Rishögen har i det närmaste försvunnit.
 Gammal holk nertagen och ersatt
av en nytillverkad. Den gamla har haft starar som gäster. Den nya är anpassad till flugsnappare eller blåmes-talgoxe. Stararna får söka sig till de holkar där hackspetten har varit framme och vidgat hålet.

God natt!

Inga kommentarer: