onsdag 30 november 2022

Onsdag 30/11

 God kväll!

När det gäller postärenden är vi tillbaka på 40-talet. Jag minns när jag gick med mormor till affären i Östadkulle där handlaren hade postärenden i kontoret. Om jag kommer ihåg rätt hette handlaren Åkerman. Kom att tänka på detta när jag var tvungen att åka till Pekås i Filipstad för att få ut ett litet paket med två batterier till larmet. De hade lika gärna kunnat skicka det som brev direkt till brevlådan. Nu har jag hämtat paket både i Storfors och Filipstad. Man kan ju tycka att det skulle räcka med ett utlämningsställe för Nykroppabor. Nu har jag fått hämta på två ställen i Storfors och tre i Filipstad. Fortsatte till Ica för veckohandel. Det var två veckor sedan som jag handlade så det blev en hel del.

Under eftermiddagen fick jag ett timmeslångt besök av grannen Ingegerd som var ute och sålde lotter för hembygdsföreningen. Det var längesedan vi sågs trots att vi bara bor ett hundratal meter isär. Det blev mycket ventilerat innan försäljningen var klar.

Under kvällen blev det färd till Nobelhallen där BIK mötte Björklöven. Tänkte först inte åka men jag är nöjd med att jag gav mig iväg. Trots att BIK saknade 10 ordinarie spelare och hade ersatt med juniorer från BIK och Färjestadslån blev det en jämn match tack vare ett riktigt kämpande. Båda målvakterna var sjuka så det var en inlånad 18-årig juniormålvakt från Färjestad som stod i mål. BIK vann efter ett riktigt kämpande med 2-1 inför 2067 åskådare. ( 0-1, 1-0, 1-0). Första BIK målet gjordes av BIKjunioren Sandahl som tydligen kommer från Filipstad.

God natt!


Inga kommentarer: