lördag 29 december 2012

Lördag 29/12

God Kväll!

Nollgradigt och ca 5 cm nysnö mötte oss i morse. Efter frukosten packade vi bilen och begav oss iväg till Nykroppa. Vägen var ren i körbanan, men moddig vid sidorna. Vi hann inte mer än till strax före Erikslund när vi såg en bil ligga med baken i diket och nosen vid vägkanten. Det verkade vara en singelolycka. Han hade antagligen kommit ut i lössnön och fått sladd. Annars var det lugnt på vägen, lagom fart och utan omkörningar, frånsett en och annan. Jag kunde märka på bensinförbrukningen att det gick något långsammare än vanligt. På hela sträckan hade jag en förbrukning på 0,76 l/mil. Inte dåligt för 300 hästar. Tidsmässigt skiljde det ca 20 minuter och då hade jag ändå tankat i Karlskoga.

Lite lunch och idrott på TV, skidor och hockey, sedan var det dags att åka tillbaka till Karlskoga och se matchen BIK - Oskarshamn. BIK startade bra och fick 1-0 efter någon minut. Detta stod sig perioden ut, men efterhand kom Oskarshamn mer och mer. Andra perioden blev 2-0 till BIK och det såg säkert ut. I tredje, när ställningen fortfarande var 3-0, tog motståndarna ut målvakten, när BIK hade en utvisad. Då small det till och ytterligare en minut senare stod det 3-2. BIK hade gjort en massa onödiga slarvfel och det var ganska nervöst i slutet fram till dess att BIK kunde sätta 4-2 i tom kasse. Nu är de i alla fall placerade som etta över nyår.