fredag 7 augusti 2009

Fredag 7/8

Första strykningen på altanen in och utvändigt är gjord. Taket invändigt får bli ett annat år.
God kväll!
Upp med tuppen. Laddade en tvättmaskin. Nu är i stort sett all tvätt borta. Tom gardinerna som byttes under min USA-vistelse är tvättade.
Åkte till Karlskoga. Hämtade posten till Invest, fortsatte till Skranta färg och köpte en 3-liters burk samt pratade lite sport med Jonny. Bofors skulle ha sin första träning på is inför publik idag och DIF skulle möta Karlstadslaget. Åkte vidare till Trädgårdsgatan och väckte Marina, Jennifer och Emelie. Fick en kopp kaffe innan jag åkte mot Nykroppa igen.
Janne hade ringt och sagt att han skulle ta lunch mellan 1 - 2. Jag åkte in, men jag såg honom inte utan avvek cirka 15 - 20 minuter över ett. Fick senare veta att de hade haft problem med ett fyllo och han hade inte kommit ifrån förrän halv två.
Passerade Oscarsgatan där jag lämnade lite grejor från Emelie.
Sedan var det dags att göra något hemma. Det blev först vattenhämtning till växthuset. Mätte temperaturen på vattnet samtidigt. Det var 27 grader, inte illa. Fortsatte med att klippa de två gräsmattor som hade stått längst. Körde fast gräsklipparen, den åkbara, när jag skulle tömma gräset. Jag kom för långt ner i lövhögen och det bara slirade, när jag skulle därifrån. Fick hämta 4-hjulingen och vinscha upp klipparen. Tur att man har resurser. Fortsatte med att kratta gården. Till sist målade jag den sista biten på räcket, som var omålad på insidan. Nu rann svetten av mig och jag tog med Expressen till sjön. Tog ett dopp samt läste tidningen under torkningen.
Tog en tur in till Janne. De är barnvakter till Jimmys två pojkar. I morgon får de också Jeanettes två flickor. De höll på att lasta bilen för att åka till stugan. De räknar med att det blir lättare att ha alla där.
Jag åkte hem igen och nu får det bli en kvällskopp tillsammans med TV:n.
God natt på er!

Inga kommentarer: