tisdag 4 augusti 2009

Tisdag 4/8

God kväll!
En lugn förmiddag då jag ansade växter inne och ute. Satt vid PC:n och plockade fram diverse recept, bl a på matbröd. Hittade ett frukostbröd som jag tänkte prova någon gång. Jag har ju aldrig bakat, men det kändes som det kunde vara värt ett försök.
Efter lunchen i Filipstad tog jag vägen förbi Susanne och Sten-Åke, även Rose-Marie var där och hälsade på.
Jag lämnade dem och åkte till ICA. Handlade även ingredienser till ett bak.
Åkte hem och tänkte först måla, men kunde inte hålla mig utan jag satte igång med att baka.
Det var kladdigt och kletigt. När jag hade degen på jäsning kom Birgit förbi. Hon skulle ner till sjön och slänga i gammalt bröd till änderna.
Till slut fick jag bullarna bakade. De ser väl inte så mycket ut för världen, men de smakar i alla fall bra. Nu ligger de packade i frysen så när som den som jag skall ha till frukost i morgon.
Vid 19-tiden valde jag mellan att stanna inne och titta på TV eller gå ner till sjön och fiska upp mört till kommande kräftfiske. Jag valde det senare. Gjorde deg, hämtade spöt och gick ner.
När jag stod och drog mört som bäst fick jag höra röster på tomten. Efter en stund dök Stefan med familj upp bland träden. De var på hemväg från Filipstad, där de hälsat på några kompisar.
Nu behövde jag inte fiska längre. Andra skötte det. Det blev löpande band principen. Stefan agnade, barnen turades om att dra upp mört och jag tog av dem och vred nacken av dem innan de åkte ner i en plastpåse. Nu ligger de i frysen till kräftfisket.
Mätte vattentemperaturen och den var 21 grader.
Strax efter åtta var de tvungna att ge sig iväg för att hämta hundarna. De hann inte få någon fika. Barnen var storförtjusta i att fiska, så nu dröjer det säkert inte länge förrän de kommer hit igen.
Jag hann se sista halvan på "allsång på skansen" efter att de åkt. Började också titta på efterföljande serie från England, men jag blev så slö så jag hoppade på detta istället.
God natt på er!

Inga kommentarer: