onsdag 8 september 2010

Onsdag 8/9

God kväll!

Tänk, att vara pensionär är toppen. Frukost med tidningsläsning under en och en halv timme. Det är inte konstigt att tiden rinner iväg och man får lite gjort.

Utöver ovanstående var det dags för skatteredovisning. En månad försvinner väldigt snabbt.

Blev inspirerad på Rotarymötet förra veckan då jag hörde om hur Karlskoga skall anlägga en fjärilsträdgård. Här har varit många fjärilar i år och jag sökte på nätet för att få lite mer fakta om vad man bör tänka på. I stora hela är det bra som det är, men det kanske blir lite mer planteringar av vissa växter.

Lunch i Filipstad och sedan fick det bli målning av iskällaren.

Här har vindskivorna och även allt annat vitt målats. Här ses iskällaren från framsidan, eller baksidan, beroende på hur man ser på det. Numera används övre delen som vedbod. Tidigare fylldes is under vintern från denna sidan som isolerades med sågspån.

Från motstående sida kom man in i matkällaren. Här förvarades maten innan kylskåp och frysboxar invaderade hemmen. För potatis och liknande hade man en vanlig jordkällare.

Idag används iskällaren som vinkällare. Såväl sommar som vinter är det en ganska jämn temperatur. Även om en del flaskor inte är lämpade för lagring har hittills de flaskor som öppnats varit helt OK.

Detta var vad som tilldragit sig idag och jag önskar ett tidigt God Natt! I morgon blir det start för gympan och då blir det uppgång vid 5-tiden. Vi skulle ha börjat för en vecka sedan, men Carola, vår instruktör, sms-ade och sa att hon tagit en solvecka med sina barn. Därför den sena starten.

Inga kommentarer: