torsdag 2 september 2010

Torsdag 2/9

God kväll!
Eftersom jag på torsdagar besöker Rotary och hämtar posten till Invest på posten startade jag tidigare idag för att hinna dit före 10 då de stänger. De öppnar sedan klockan 15 igen, men då måste jag vänta till dess. Eftersom det var fint och soligt väder tyckte jag att det var bättre att ta vänteperioden på förmiddagen för att kunna åka hem direkt efter Rotarymötet.
Efter posten tog jag vägen förbi Tedenrud, men där såg det igenbommat ut så jag fortsatte direkt till Marina.
På Rotary var det en kvinna som berättade om hur de håller på att anlägga en fjärilsträdgård. Det var botaniska föreningen, som hade fått pengar och arbetade med detta. Jag tycker att det varit mer fjärilar i år hos mig än tidigare. För att de skall trivas och föröka sig måste de ha växter att utvecklas och födas i. Lämpliga sådana är brännässlor, och det har jag massor av bakom uthuset. Sedan skall de ha blommor för att få sin näring. Tydligen har jag haft en del av det också eftersom det har varit många här. Grunden finns och nu skall jag ta reda på vad man bör plantera ytterligare för att locka dem.
Hemma igen var det fint väder så det fick bli gräsklippning. När jag senare tog vägen till ICA och samtidigt åkte in till Susanne höll hon också på och klippte gräs. I köket stod Sten-Åke och diskade.
Närmast är det nyheterna och sedan är åter en dag till ända.
God natt på er!

Inga kommentarer: