fredag 20 juli 2012

Fredag 20/7

God Kväll!

En strålande morgon. Under tiden som jag väntade på att det skulle torka upp i gräset fick det bli en tvättmaskin och inläggning av betalningar.

Under gårdagen, innan jag gav mig iväg på rundturen i Värmland, kom Birgit och frågade om hon kunde plocka lite blåbär. Tidigt i förmiddags ringde hon och talade om att det hade blivit fem liter och att det fanns mycket bär kvar. Hon skulle fortsätta idag när det hade torkat upp i riset.

Hela dagen har jag ägnat mig åt gräsklippning. Jag var inte färdig förrän halv fem, då det blev dusch följt av en köttbit på grillen.
 Här har Birgit parkerat sitt fordon och vandrat in i min "skog" för att plocka blåbär.
 När jag gick och kollade henne var hon i full fart med plockandet.
Nu fick hon en liten rast och 3-liters hinken var nästan halv.

När hon var klar med hinken kom hon upp, ganska sliten. Hon satte sig på verandan och jag kokade kaffe och sedan var det full fart på henne igen.

Jag hade tänkt lämna någon gräsmatta till i morgon, men som tur var tog jag samtliga för under kvällen har det mulnat på rejält. Skall man tro TV:n skall det bli skapligt väder under helgen. Det är bara att hoppas. Ett par sådana dagar som idag och man glömmer snart att det varit dåligt juni-juli väder.

God Natt!

Inga kommentarer: