lördag 28 juli 2012

Lördag 28/7

God Kväll!

Tidigt i morse kom det en rejäl regnskur, enligt dem som varit vakna vid den tiden. Vi andra upplevde dagen som solig och fin.

På förmiddagen åkte vi till Lena och Stefan för att hjälpa till med att plocka blommor till eftermiddagens namngivning för lilla Elsa.

När vi kom tillbaka till vandrarhemmet gick Gudrun och jag över till en restaurang, Niklas tyckte att det var för nära inpå frukosten, så han avstod. Båda valde vi riktiga Ölandsrätter. Gudrun valde kroppkakor och jag något som jag aldrig ätit tidigare, Lufsa. Båda var vi nöjda med maträtterna. Lufsa består av strimlad potatis, som bakas i ugn som en pudding. Ovanpå det sidfläsk. Serveras sedan med lingon och grädde.

Klockan 15 infann vi oss till namngivningen. De hade satt ihop ett trevligt program. Det började med att Niklas spelade Änglamark på keyboard. Givetvis ville man att det 10-tal personer, som var närvarande, sjöng med. Sedan var det dags för Stefans inledningstal och Lena fortsatte med att tala om hur man hade kommit fram till namnet Elsa Anna Astrid Gaunitz Strindelius.


Mamma Lena läste en dikt på ett känslosamt sätt och Gudrun spelade Barfotavisan av Mats Paulson varefter Lenas syster läste en dikt och som avslutning spelade Gudrun ett klassigt stycke.


Efter detta var det en rejält tilltagen laxbuffé, som Lenas mamma gjort i ordning. Det blev även kaffe med två sorters tårta och vi var mer än mätta när vi lämnade bordet.


God Natt!

Inga kommentarer: