tisdag 16 april 2013

Tisdag 16/4

God Kväll!
 
Idag hade vi ett roligt, men tufft pass. Carola sade i torsdags att hon skulle bli lite sen idag och att vi skulle sätta upp TRX- banden tills hon kom. Det gjorde vi, men nu hade hon fått en annan idé. Nu fick vi börja med uppvärmning som vanligt, därefter en slags intervallträning med fyra moment á 20 sekunder med vila 10 sekunder mellan momenten. Detta gjorde vi i fyra omgångar. Denna typ av träning tänker hon köra med BIK under sommarpassen. Efter detta blev det TRX. Kan säga att de 10 sekunderna gick fort, det blev i stort sett bara att byta mellan step-brädan, golvet och armhävningsläget.
 När jag kom hem tänkte jag först koppla bort plogbladet på 4-hjulingen och koppla på kärran, men när jag gick ner mot min rishög märkte jag att det var alldeles löst i marken under tjällossningen och onödigt att köra sönder marken. Man skall ju inte vänta till morgondagen med det som kan göras idag, men det har jag inget problem med längre.
 Fortsatte ner mot sjön och isen har börjat luckras upp. Jag går inte gärna ut på den nu.
 Fiskmåsarna har kommit nu och jag hoppas att de två som sitter på stenen kommer att häcka där. Tidigare år börjar de på en sten som ligger nära vattenytan och när det blåser sydliga vindar spolar vågorna bort både bo och ägg. Till slut brukar de flytta till denna betydligt större sten.
Jag har en myrstack på tomten och nu har myrorna kommit fram. Det var alldeles svart på solsidan.

Som vanligt, i dessa tider, hockeyfinalmatchen Skellefteå - Luleå. Seger för Skellefteå med 2-1 och därmed  3-0 i matcher. Skellefteå verkar något mer taggade och har bara en seger till för att bli svenska mästare i år.

God Natt!

Inga kommentarer: