Emelie överlämnar den tårta hon bakat. Mottagaren känner sig betydligt yngre än vad siffrorna anger.
Ja, då har man blivit ett år äldre, vilket hade uppmärksammats av en del bekanta och släktingar. Först på telefonen var lillasyster och sedan kom flera per telefon, SMS och MMS. Sist i kväll var brodern i USA.
Hade gjort i ordning en gryta till de besökande. Tydligen dög den, för det återstod bara smulor när vi ätit färdigt.
Eftersom större delen av dagen gick åt till matlagning och därefter diskning samt lite OS-sport avslutar jag dagen med att tacka för trevlig uppvaktning och önskar er god natt.
2 kommentarer:
Tack själv!
Och maten smakade som vanligt utmärkt precis som tårtan :) Du får gärna lämna receptet..
Kramar Lotta
Recept 4 pers.
Grytbitar(älg)800 g
Vatten 1 liter
Viltfond 4 msk
Palsternacka
Kålrot 250 g
Rotselleri 250 g
Matfett till stekning
Salt & peppar
Matlagningsmjöl
Stek köttbitarna runt om tills de fått färg
Häll på vatten och fond och lägg på lock. Låt småkoka i 1,5-2,5 timmar tills köttet är mört.
Lägg rotfrukter i grytan när köttet är klart och låt koka i 10 min.
Önskas tjockare sås tillsätt mjöl och koka 3-5 min.
Sven-Olof
Skicka en kommentar