måndag 18 april 2011

Måndag 18/4

God kväll!

Jag börjar med att gratulera lillebror i Kalifornien, som har sin födelsedag idag.

Ja, då var det måndag igen och gympamorgon. Lundberg hade kommit tillbaka efter sin Gran Canaria vistelse från början av januari. Nu stannar han i Sverige fram till i höst då han ger sig iväg igen.
 På vägen hem från Karlskoga ringde transportbolaget och meddelade att de skulle komma med min vinleverans. De kom med 12 flaskor, fyra sorter med tre flaskor av varje. Två sorter Rioja samt två sorter från Australien.
 Jag la in dem i vinkällaren, belägen i källaren. Där är det mörkt och en temperatur under rumstemperatur. Dessa sorter är inte lämpliga för längre lagring, max två år. Andra har jag i vinkällaren som jag gjort iordning i en av jordkällarna.
 Gick en sväng på tomten och såg att blåsipporna hade börjat titta fram. Nu växer det så att det knakar.
Var även nere vid sjön. För en vecka sedan kunde man gå på isen, nu är det inte långt kvar förrän sjön är isfri. Enligt tidigare år bör det vara dags.

Idag åkte jag in till Louise för att de skulle se att jag inte övergivit dem helt. Blir det samma väder i morgon blir det antagligen riseldning och trädgårdsarbete och då vill jag inte lämna förrän allt har brunnit färdigt.

Hoppade också in på apoteket och köpte ut de preparat som jag skall ha i nästa vecka då guldkornen skall in.

God natt!

2 kommentarer:

Janne sa...

Jag kommer gärna ner och testar vinerna eftersom jag är ju vinexperten i Svenssonfamiljen.
Meddela tidpunkt.
Din storebror Janne

S-O Svensson sa...

Vi kan ta Valborg, om det passar.
Din eventuella kunskap har nog försvunnit.