söndag 7 augusti 2011

Söndag 7/8

God Kväll!

Dagen var inbokad för opera i Kopparberg.
 Vi startade resan strax efter ett för att göra uppehåll vid Hammarns Värdshus för dagens lunch.
 Vid tretiden anlände vi till Opera på Skäret strax utanför Kopparberg. Det var ett gammalt sågverk, som nu används till operahus under sommaren och drar tiotusental besökare varje sommar. I år var det dags för Carmen. Det stora huset började med opera 2004. Det är känt för sin fina akustik.
 Lokalen tar närmare 800 besökare. Vi kom tidigt , men publiken strömmade in i jämn ström. Stolarna var stoppade och bekväma och det fanns gott om plats för benen. Det var fullsatt, och det har det varit på de tidigare föreställningarna också. När vi beställde biljetter fanns de närmaste biljetterna på rad 32 av 38. Under föreställningen var det förbud mot fotografering, därför denna nakna bild.
Föreställningen var uppdelad i fyra akter med en halvtimmes paus efter 1:a och 2:a, då man kunde få sig lite pausfika. Föreställningen varade i knappt fyra timmar varav en timme var paus. Gudrun träffade några Västeråsare, men jag såg ingen från mina trakter. Publik under 50 år var lätträknade. Vi lämnade föreställningen nöjda och med ett leende på läpparna.

God Natt!

Inga kommentarer: