onsdag 14 september 2011

Onsdag 14/9

God Kväll!

Efter gårdagens väder med blåst och en del regn vaknade jag upp till en strålande morgon.

Jag känner mig ganska nöjd med dagen. Först fortsatte jag med fönsterputsning på övervåningen. Nu återstår bara fönstren i sovrummet och där märker man knappast hur fönstren ser ut. Det är inte bara fönstren som blir putsade, det skall ju göras rent runtom och det blir både dammsugit och dammat, man kan jämföra det med storstädning.

Efter lunchen, på hemmaplan, fyllde jag röjsågen med bensin och började röja på framsidan mot gatan. Det fick bli ett pass på en eller ett par timmar. Två dagar till så är det färdigt, men då har jag baksidan kvar, som tar ytterligare ett par dagar.
När jag kände mig nöjd för dagen gick jag ner till växthuset och trots flera dagar dåligt väder hade det blivit ett stort antal mogna tomater. Förutom vanliga tomater har jag krusbärs- och vinbärstomater. De är i storlek som krusbär. Det är godast att stoppa dem direkt i munnen. Sådan smak får man inte när man köper på ICA. Så mycket mogna tomater som det har blivit i år har jag aldrig fått tidigare somrar.

Eftersom jag inte handlat på över en vecka och kylskåpet gapar tomt, tog jag en sväng till ICA. På hemvägen åkte jag in till Sten-Åke som hade klippt gräsmattorna och var alldeles slut. Han hade också vattnat alla blommor på verandan och när jag åkte skulle han fortsätta med dammsugaren. Susanne har varit på semester med ett par tjejer i Turkiet så nu skulle han ta ikapp allt till hon kom hem ikväll. Tankarna gick till Povel Ramels "Gräsänklingsblues".

God Natt!

1 kommentar:

Susanne sa...

Stenis hade verkligen lyckats med att fixa till allt. Tror faktiskt att det var bättre nu än när jag åkte. Kände mig faktiskt jätte välkommen hem. Kram