torsdag 24 februari 2011

Torsdag 24/2

I morse, när jag gick upp, blev jag besviken, -25 grader. Kan det aldrig ge sig!

Efter gympan blev det som vanligt en tur till Tedenrud. Idag skippade vi kaffet och nöjde oss med intressanta samtalsämnen.

På Rotay hade vi besök av en tjej från biblioteket som berättade om vad de arbetar med och vad de kan erbjuda. De har öppet sju dagar i veckan och har över 800 besök per dag. Det nya sättet att låna böcker är att ladda en läsplatta. De har köpt in ett antal som de lånar ut. Äger du en, kan du gå in på deras hemsida och därifrån ladda hem en bok till datorn eller läsplattan. När lånetiden är ute raderas boken. Det finns personer som laddar in flera böcker på sin platta och har med sig på resor eller semester.

Eftermiddagen gick givetvis till tittande på VM i skidsprint. För damerna gick det bra fram till semifinalen men sedan ramlade de bort samtliga och det blev ingen svenska i finalen. Bland herrarna gick det betydligt bättre och det var glädjande att se hur Hellner tog guld framför Northug, som tog silverplatsen. Emil Jönsson knep bronset och Sverige fick en fin start på mästerskapet.

Nu är en lång dag slut och det återstår bara några sidor i en bok som börjar bli mer och mer spännande.

God natt!

Inga kommentarer: