måndag 27 oktober 2008

Måndag 27/10

En av mina 19 orkidéer. Räknade att jag har 19 krukor, av dessa är det 14 stycken som blommar eller har nya blomstänglar på gång. Slå detta om ni kan!

Måndag med träning. Jag har inte sett någon älg på länge, men idag mellan Storfors och Nykroppa dök han upp till höger i diket. Jag såg honom tidigt och saktade ner. Han kom aldrig upp på vägen utan sprang lite sakta i diket bredvid mig.

Åkte in till Filipstad för lunch. Passade också på att lämna brev, som Sten-Åke skulle ta med till Kartro. Det hade kommit till KAPRO, trots att det snart är 1,5 år sedan jag sålde.

Köpte solrosfrö till fåglarna. Jag började mata dem förra veckan och de hade gjort slut på tre kilo. Hittills är det mest talgoxar och trädkrypare, men även hackspett och domherrar har jag sett. Samt naturligtvis kråkor och skator, men de plockar mest från marken.

När jag kom hem passade jag på att köra löv i ett par timmar. Eklöven har ramlat av nu och därför tror jag att det får vara nog nu efter dagens arbete.

Jag har fått brev från kyrkan, som talade om att det är minnesgudstjänst på lördag den 1:e november då man tänder ljus och läser upp de döda under året.

Nu får det bli lite TV under kvällen, troligen nyheter och sport.

God Natt på er!

2 kommentarer:

Anonym sa...

God Kväll !
Du har allt tur med dina blommor. Men man kan ju inte ha tur med alla sorter. Jag får hålla mig till sommarblommorna.
Kram Susanne

Anonym sa...

Hejsan!
Du har lite "grönare fingrar" än din dotter ;) har alltid beundrat dina (era) orkideer! Jättefina!
Kramar Lotta