söndag 6 mars 2011

Söndag 6/3

God kväll!

En strålande morgon med sol och behaglig temperatur. Jag gick upp vid 5-tiden, klädde mig varmt med flera lager och startade resan till Scandic Winn i Karlstad. Strax före halv åtta startade bussen med 35 skidintresserade.

I Töcksfors blev det stopp för fika, kaffe och baguette.
 Starten för 5-milen var klockan 13, men 12 var vi på plats i solskenet. Och vi var många.
 Hela tiden kom det åskådare och fyllde på.
 Skidåkarna var inne och varvade sex gånger under loppet. Hellner gick fram och drog och gjorde ett stort arbete när det var ett par mil kvar. Tyvärr var detta något som straffade sig och han hamnade en bra bit från pallen.
 Det fanns folk överallt och enligt speakern var det 105000 runt banan och vid start-målplatsen. De räknade med 1,2 miljoner under veckan inklusive åskådarna vid prisutdelningarna.
Strax efter 15 var det hela över och det var massvandring ner till bussar och andra färdmedel. Vi hade ungefär fyra kilometer till vår buss. När vi åkte upp hade vi ungefär en kilometer att gå, men där fick bussen inte parkera.

På vägen hem stannade bussen i Årjäng, där det var middagsbuffé.

Hemma i Nykroppa var jag igen vid 21.30. Man kan ju säga att bästa sättet att se skidtävlingar är på TV. Det man missar är det väsen som hörs så fort de får se en skidåkare. Själv hade jag en norsk koskälla i örat under två timmar.

Nu skall det bli sängen nästa. Det är tidig morgon även i morgon.

God natt!

Inga kommentarer: