tisdag 18 oktober 2011

Tisdag 18/10

God Kväll!

Idag var det en riktig höstdag med regn och blåst. Det gjorde inte så mycket eftersom det var dags för resa till Lasarettet i Karlstad igen. Jag kom ganska tidigt och tog därför en fika med en dubbel skinksmörgås och en mugg kaffe. När jag åt som bäst kom tjejen i kassan och la 12 kronor på bordet och sa att hon hade tagit för mycket betalt. Det är säkert inte många som skulle gjort så.

Denna gång skulle de plocka bort min kateter, som jag har haft sedan sista strålningen. Visserligen har vi gjort tre försök tidigare, men eftersom jag inte får fram något har jag fått den insatt igen. Denna gång skulle jag få information om engångskateter, som jag skall placera själv för att kunna tömma mig. Det låter lite läskigt med tanke på hur det är att få den vanliga insatt. Då får man i alla fall en viss bedövning med ett bedövningsgele. Nu skulle den bara föras in utan denna bedövning. Sköterskan började med att ta bort min slang med kran, som jag har levt med sedan den 20:e juli. Det har varit en trogen vän som jag har blivit van vid och enkelt att bara öppna kranen vid behov. I nästa steg gick vi in på toaletten för det nya sättet att tömma sig. Det var bara att ta tag i slangen, efter att den blötts upp i vatten, och föra in den. Lite kännbart var det, men gick betydligt bättre än jag trott. Jag frågade vad facket säger nu när jag tar jobbet ifrån henne.
När jag åkte hem fick jag en hel "sjömanssäck" full med katetrar, drygt 50 stycken. I slutet på veckan ringer de och kollar och sedan får jag ett helt lass hemskickat. Skitenkelt, eller hur?

När jag passerade Filipstad åkte jag in till Susanne och lämnade en massa tidningar till Sten-Åke. När jag var beredd att bege mig hem ringde Sofie, det lilla barnbarnet. Hon undrade om jag inte kunde stanna ett tag till för då skulle hon komma och dricka kaffe tillsammans med mig. Så fick det bli. När Sten-Åke kom gick jag så att de fick äta middag i fred.

I kväll fick det bli hockeymatchen mellan AIK-Växjö, där Växjö vann med 4-3. Sedan såg jag också "Hubinette", som jag inte sett tidigare. Det var ett småtrevligt program.

Jag har gjort en tömning sedan jag kom hem och nu väntar snart den sista idag innan det är läggdags. Det tar liksom lite längre tid än på vanligt sätt. Med lite tur kan det tillfället komma tillbaka, även om det verkar långt borta.

God Natt!

1 kommentar:

Marina sa...

Du kämpar på bra, vi får hoppas att det snart fungerar som vanligt och att du slipper katetrarna. Kram.